Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Acer heeft aan de vooravond van de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas de prijs van haar nieuwste gaming laptop bekend gemaakt. De Acer Predator 21X kost maar liefst 9.999 euro. Vanaf februari is dit monster in ons land verkrijgbaar.

Specificaties Acer Predator 21X

De Acer Predator 21X werd vorig jaar augustus al gepresenteerd. Het is de ultieme gaming laptop voor gameliefhebbers. Het is ’s werelds eerste computer met een 21 inch curved screen. Dit is een IPS LCD-paneel met een 21:9 beeldverhouding en een resolutie van 2560 bij 1080 pixels. Daarnaast is het scherm uitgerust met G-Sync. Deze technologie zorgt ervoor dat tearing en stuttering wordt voorkomen door de verversingssnelheid van de monitor en videokaart op elkaar af te stemmen. Zo draaien games soepel en ondervind je geen hinder van horten en stoten die een goede game-ervaring in de weg staan. De verversingsratio van het scherm bedraagt 120 Hz.

Om ervoor te zorgen dat alles goed loopt op de Predator 21X, heeft deze krachtpatser niet één maar twee exemplaren van de NVIDIA GTX 1080 grafische kaart. Dat is de krachtigste GPU die je op dit moment kunt kopen voor je geld. Onder de motorkap wordt hij aangedreven door een spiksplinternieuwe zevende generatie Intel Core i7-7820HK Kaby Lake processor. Deze heeft standaard een kloksnelheid van 2.8GHz, maar je kunt hem overklokken tot een topsnelheid van 3.8GHz. De nieuwe USB-C poorten brengen Thunderbolt 3 naar de laptop.

Verder biedt hij ruimte voor maximaal 64GB werkgeheugen (4x 16GB) en tot vier 512GB SSD’s in RAID 0-configuratie en 1TB aan HDD met een rotatiesnelheid van 7200 RPM. Dankzij DubbelShot Pro kun je tegelijkertijd met ethernetkabel en via de WiFi-internetten. Deze software kiest automatisch welke toepassingen gebruik mogen maken van je bandbreedte. Acer DustDefender houdt het systeem koel en schoon dankzij afwisselende luchtstromen. De CoolBoost app zorg ervoor dat de luchtstroom van de ventilator kan fluctueren. Zo draait ie harder als je het uiterste vraagt van de processor en videokaarten, en minder hard als je bijvoorbeeld typt.

De Predator 21X heeft tevens een ingebouwd toetsenbord met mechanische toetsaanslag. Ongekend voor een gamig laptop. Het keyboard is uitgerust met Cherry MX Brown knoppen. Hierdoor kun je de achtergrondverlichting (backlit) per knop programmeren. De W-, A-, S- en D-knoppen zijn voorzien van een fluorescerend randje, zodat gamers ze altijd in het donker weten terug te vinden. Dat geldt ook voor de pijltjestoetsen. De macroknoppen programmeer je met PredatorSense. De numerieke keypad kun je omdraaien en veranderen in een touchpad. Je gamebeelden neem je op en deel je met YouTube of Twitch met de Xsplit Gamecaster software.

En natuurlijk heeft Acer ook aan de audio gedacht. De Predator 21X is voorzien van vier speakers (twee tweeters en twee trebles) en twee subwoofers om zo veel mogelijk van het audiospectrum te dekken. De laptop draait op Microsofts besturingssysteem Windows 10 (64-bit). Al deze pracht en praal weegt net geen 8 kilo. Niet bepaald mobiel voor een laptop.

Prijs en beschikbaarheid

De Acer Predator 21X ligt vanaf februari bij ons in de schappen. Dan heb je nog even de tijd om te sparen: je moet maar liefst 9.999 euro neerleggen voor deze gaming machine.

Is de Acer Predator 21X iets voor jou? Of is het een pure overkill aan specificaties? Laat vooral een reactie achter.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen