Wordt het nu écht tijd voor een nieuwe smartphone?

Ga naar Telefoon.nl en vind vandaag nog jouw deal!

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Razer heeft een spiksplinternieuwe gaming laptop uit de doeken gedaan: de Razer Blade Pro. Het is een dunne krachtpatser die over een speciaal ontworpen ‘low profile’ toetsenbord met mechanische toetsaanslag beschikt. En de specs liegen er niet om: het is een snelheidsduivel en een monsterlijk krachtige laptop voor gamers. Begin maar vast met sparen, want goedkoop is hij niet.

Razer staat bekend om zijn accessoires voor gamers: van muizen tot headsets. De fabrikant heeft in het verleden ook gaming laptops op de markt gebracht als de Razer Blade en Razer Blade Stealth. Deze computers krijgen een waardige opvolger in de Razer Blade Pro.

Specificaties Razer Blade Pro

De Razer Blade Pro is de grootste laptop die Razer tot op heden heeft uitgebracht. Het scherm heeft een beelddiagonaal van maar liefst 17.3 inch. Het beeld ziet er haarscherp en levendig uit dankzij zijn resolutie van 3840 bij 2160 pixels (4K) en 100% Adobe RGB-kleurweergave. De kijk- en werkhoeken bedragen maar liefst 170 graden, wat inhoudt dat je bijna vanuit iedere hoek alles op het scherm kunt lezen.

Bij een gaming laptop hoort natuurlijk een krachtige processor en grafische kaart. Deze heeft Razer gevonden in de zesde generatie Intel Core i7-6700HQ quad-core processor met een kloksnelheid van 2.6GHz en NVIDIA GeForce GTX 1080 met 8GB VRAM. Het werkgeheugen bedraagt maar liefst 32GB. De hoeveelheid opslagruimte is afhankelijk van de uitvoering die je neemt: je hebt de keuze uit 512GB, 1TB of 2TB. Uiteraard heeft Razer hier voor de razendsnelle Solid State Drive (SSD) variant gekozen in plaats van HDD.

Razer Blade Pro

De Razer Blade Pro beschikt over een batterij aan connectiviteits- en aansluitmogelijkheden. Naast dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n/ac) en Bluetooth 4.1 (LE) heeft de gaming laptop drie USB 3.0 poorten, één Thunderbolt 3 (USB-C) aansluiting, HDMI 2.0 poort, SDXC-geheugenkaartlezer, ethernetaansluiting (10/100/1000). 3.5mm combo poort, ingebouwde microfoon en 2.0 megapixel webcam.

De gaming laptop is 22,5 millimeter dik en weegt net iets meer dan 3,5 kilo.

Touchpad en toetsenbord

Wat onmiddellijk opvalt is de plaatsing van de touchpad. In nagenoeg alle laptops is deze onder in het midden geplaatst, onder de spatiebalk. Razer heeft deze bij de Blade Pro aan de rechterkant geplaatst, waar je normaal gesproken de numerieke toetsen vindt. Deze is dan ook weggelaten. In 2013 had de fabrikant hier nog een touchscreen LCD-panel geplaatst.

De Razer Blade Pro is de eerste gaming laptop met een zogeheten low profile mechanisch toetsenbord. Normaal gesproken zijn toetsenborden met mechanische toetsaanslag behoorlijk fors, maar dankzij de nieuwste technieken is het toetsmechanisme helemaal nieuw ontwikkeld om hem nog compacter en dunner te maken. Razer zegt dan ook niet voor niets ‘Play like a pro, type like an expert’. Dankzij Razer Chrome Lightning bepaal je zelf welke kleuren je toetsen krijgen.

Razer Blade Pro

Ook is het toetsenbord anti-ghosting. Dat betekent dat je bepaalde toetscombinatie zonder problemen kunt uitvoeren. Soms is het namelijk zo dat als je drie of meerdere letters tegelijkertijd indrukt, het toetsenbord niet reageert en geen output laat zien. Dat is bij de Razer Blade Pro niet het geval. Toetsaanslagen worden al geregistreerd bij een druk van slechts 65 gram.

Prijs en beschikbaarheid

De Razer Blade Pro is zoals gezegd een krachtpatser, maar je betaalt er wel een forse prijs voor. Het instapmodel gaat over de toonbank vanaf 4.199 euro. Keer je spaarvarken dus maar binnenstebuiten en kijk nog maar eens goed onder de kussens van je bankstel voor die verloren centen.

Je hebt nog even de tijd om te sparen. Het PR-bureau van Razer laat tegenover Tweakers.net weten dat de laptop pas begin 2017 onze kant op komt.

 

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen