Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Na Acer heeft ook Razer een gaming laptop geïntroduceerd op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Net als de Acer Predator 21X wordt de Razer Project Valerie deze gekenmerkt door een overkill aan features. Zo beschikt de laptop over maar liefst drie ingebouwde 4K-displays.

Schermen Project Valerie

Het is goed om te beseffen dat Project Valerie een conceptlaptop is. Feitelijk is het een Razer Blade Pro, een gaming laptop die in oktober vorig jaar werd gepresenteerd, waarvan het scherm grondig is aangepakt. Zo heeft het hoofdscherm twee ingebouwde schermen. Deze schuiven automatisch uit zodra je het mechanisme hiervoor activeert. Desondanks is hij slechts 38 millimeter dik, wat ongekend dun is als je nagaat dat hij eigenlijk drie schermen boven op elkaar combineert. Om de laptop de nodige stevigheid te geven is hij uit een enkel stuk aluminium gefreesd. Dat zie je wel terug in het gewicht van 5,4 kilo.

Ieder 17.3 inch scherm heeft een 4K-resolutie van 3840 bij 2160 pixels. Als je alles bij elkaar optelt krijg je dus een resolutie van 11520 bij 2160 pixels. De beelddiagonaal komt uit op een slordige 132 centimeter als alle drie de panelen zijn uitgeklapt. Dat is groter dan de standaardtelevisie in de gemiddelde woonkamer. De schermen ondersteunen NVIDIA’s G-Sync. Hiermee worden de verversingssnelheid van de monitor en videokaart optimaal op elkaar afgestemd zodat gamebeelden zonder stuttering of tearing op het scherm verschijnen.

Ook het kleurbereik is geoptimaliseerd. Volgens Razer kunnen de schermen alle kleuren van het Adobe RGB kleurenspectrum vertonen. Daarnaast hebben ze een kijk- en werkhoek van 180 graden dankzij de ingebouwde IGZO-technologie. Zo mis je dus geen moment van de actie als je games als Titanfall 2, Battefield 1 of Overwatch speelt.

Specificaties Project Valerie

Razer heeft jammer genoeg niet de volledige lijst aan specificaties bekend gemaakt. Zodoende is er dus maar weinig bekend over de interne componenten. Het prototype dat op de beursvloer van de CES te zien was, was uitgerust met een NVIDIA GTX 1080 videokaart, de nieuwste en krachtigste grafische processor die je op dit moment kunt krijgen. Het valt te betwijfelen of één enkele kaart voldoende is om drie 4K-schermen aan te sturen. In praktijk blijft één GPU voor een 4K-scherm vaak al problematisch. Wellicht dat er meerdere videokaarten in de gaming laptop zijn verstopt.

Net als de Acer Predator 21X heeft de Razer Project Valerie een mechanisch toetsenbord. Dit is echter geen regulier toetsenbord, maar een zogeheten low-profile keyboard. De knoppen zijn uiteraard voorzien van RGB-verlichting. Aan de rechterkant vinden we een grote touchpad. Hierdoor ontbreken de numerieke toetsen. Ook kan ik geen macro-knoppen ontdekken of de persfoto’s van Razer, wat op z’n minst opmerkelijk is te noemen aangezien dit de normaalste zaak van de wereld is voor gaming laptops.

Prijs en beschikbaarheid

De Razer Project Valerie is zoals gezegd een conceptlaptop waarvan momenteel alleen een prototype van bestaat. Of en wanneer de laptop daadwerkelijk in productie wordt genomen, is dus nog maar de vraag. Dat betekent dat we dus geen zinnig woord over een prijskaartje kunnen zeggen.

Wat vinden jullie van een laptop met drie schermen? Iets wat jij jezelf in het dagelijkse leven ziet gebruiken?

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen