Wordt het nu écht tijd voor een nieuwe smartphone?

Ga naar Telefoon.nl en vind vandaag nog jouw deal!

René Dekker

Gepassioneerd techblogger en Pocketinfo bezoeker sinds de oprichting in 2005. En in 2014 geschopt tot eigenaar. Heb je tips of wil je samenwerken? Laat van je horen.

Samsung heeft stilletjes een nieuwe middenklasser onthuld: de Samsung Galaxy M53 5G. Naast een kolossaal AMOLED-display is het toestel voorzien van een camera-eiland dat bestaat uit vier camera’s. Wat hij gaat kosten en wanneer hij naar ons land komt, is vooralsnog onbekend.

Samsung zit niet stil en lanceert de ene na de andere smartphone. Allereerst was er de Samsung Galaxy S21 FE 5G. In februari maakten we kennis met de Samsung Galaxy S22 reeks. Daarna onthulde de Zuid-Koreaanse smartphonemaker meerdere budget- en mid-range telefoons: denk aan de Samsung Galaxy A23, Samsung Galaxy A33 5G en Samsung Galaxy A53 5G.

Donderdag voegde Samsung opnieuw een middenklasser toe aan zijn assortiment: de Samsung Galaxy M53 5G. Wij hebben de belangrijkste details voor je op een rij gezet.

Samsung Galaxy M53 5G specificaties

De Samsung Galaxy M53 5G is de opvolger van de in september vorig jaar gelanceerde Samsung Galaxy M52 5G. Het beeldscherm, een Super AMOLED Infinity O-display, is 6.7 inch in doorsnee en telt 1080 bij 2408 pixels. Net als afgelopen jaar ververst het scherm 120 keer per seconde het beeld. Daardoor voelt hij ongekend snel en soepel aan. De vingerafdruksensor bevindt zich niet onder het scherm, maar aan de zijkant van de behuizing.

Wat voor processor er onder de motorkap schuilgaat, is onbekend. Samsung deelt zelden welke chipset ze in zijn smartphones stopt. We weten in ieder geval dat het een octa-core processor is die twee 2,4 GHz krachtige cores en zes energiezuinige cores met een kloksnelheid van 2,0 GHz bevat. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om de Dimensity 900 van MediaTek, maar dat kunnen we niet met zekerheid zeggen. Razendsnel mobiel internet met 5G ligt binnen handbereik. De CPU wordt bijgestaan door 6 GB werkgeheugen en 128 GB intern geheugen. De opslagcapaciteit kun je met microSD-kaart uitbreiden tot 128 GB.

Vier camera’s en Android 12

Net als zijn voorganger is de Samsung Galaxy M53 5G uitgerust met vier camera’s. De primaire camera heeft een resolutie van 108 megapixels, zonder optische beeldstabilisatie (OIS). De ultragroothoeklens heeft een resolutie van 8 megapixels. Tot slot heeft Samsung nog twee 2 megapixelcamera’s toegevoegd. De een is bedoeld voor macrofotografie, de ander legt diepte-informatie vast om het welbekende bokeh-effect aan plaatjes toe te voegen.

Achter de inkeping op het scherm gaat een 32 megapixel selfiecamera schuil. De accucapaciteit bedraagt 5000 mAh en ondersteunt snelladen tot 25 watt. Tot slot kun je vanaf het eerste moment aan de slag met Android 12 en One UI 4.1.

Prijs en beschikbaarheid

Over de adviesprijs en beschikbaarheid van de Samsung Galaxy M53 5G heeft Samsung niets gezegd. Als we kijken naar zijn voorloper, dan vermoeden we dat de nieuwkomer bij lancering tussen de 280 en 300 euro kost. Of en wanneer hij naar ons land komt, is onbekend.

De Samsung Galaxy M53 5G verschijnt in drie kleuren: blauw, groen en bruin.

René Dekker

Gepassioneerd techblogger en Pocketinfo bezoeker sinds de oprichting in 2005. En in 2014 geschopt tot eigenaar. Heb je tips of wil je samenwerken? Laat van je horen.

Gerelateerde artikelen