Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Samsung staat op het punt om zijn nieuwste vlaggenschip te onthullen: de Samsung Galaxy S22. Wat weten we tot nu toe over het aankomende paradepaardje van het Zuid-Koreaanse techbedrijf? Pocketinfo.nl heeft de belangrijkste geruchten over de specificaties voor jullie op een rij gezet.

Wie het laatste tech- en smartphonenieuws volgt, zit waarschijnlijk op het puntje van zijn stoel. Dinsdag gaat de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas van start. Hoewel verschillende grote partijen als Microsoft, Google, Lenovo en Amazon de beurs aan zich voorbij laten gaan, kunnen we de komende dagen wel degelijk een groot aantal nieuwe producten verwachten. Inclusief een aantal gloednieuwe smartphones.

Eén van de partijen die morgen mogelijk zijn nieuwste toptoestel aankondigt, is Samsung. Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf trapt het nieuwe jaar doorgaans af met de nieuwste telg in de Galaxy S-reeks. Na de Samsung Galaxy S21, verwachten we dat de Samsung Galaxy S22 binnenkort zijn debuut maakt. Maar wat weten we eigenlijk tot nu toe over het toestel? Wij hebben de belangrijkste geruchten over de vermeende specificaties verzameld.

Samsung Galaxy S22 specs: dit kunnen we verwachten

Laten we beginnen met het beeldscherm. Volgens het geruchtencircuit krijgt de Samsung Galaxy S22 een 6,06 inch AMOLED-display. Daarmee is hij een fractie kleiner dan zijn voorganger, die een 6,2 inch groot AMOLED-scherm heeft. Naar verluidt heeft hij wederom een verversingssnelheid van 120 hertz en beeldschermresolutie van 1080 bij 2400 pixels. Daardoor zien bewegende beelden er scherp en vloeiend uit.

Geruchten over het helderste scherm tot nu toe hebben we de afgelopen maanden meer dan eens voorbij zien komen. Naar verluidt heeft het display een piek van 1.600 nits. Als je dat vergelijkt met de nieuwste iPhones, is dat aanzienlijk meer. De vlaggenschepen van Apple komen niet verder dan een maximale schermhelderheid van 1.200 nits.

Camera’s van de Samsung Galaxy S22

Net als zijn voorloper krijgt de Samsung Galaxy S22 drie camera’s aan de achterkant: een reguliere 50-megapixelcamera, een 12-megapixelcamera met een groothoeklens en een 10-megapixelcamera met telefotolens. Volgens de geruchten doet Samsung een beroep op zijn eigen ISOCEL GN5 beeldsensor en ligt de snelheid van de autofocus nog hoger.

Verder horen we geluiden over Samsungs eigen dual-pixel technologie. De beeldsensor is hiermee in staat om meer lichtinformatie vast te leggen, waardoor foto’s er nog scherper uit komen te zien. Ook bij slechts lichtomstandigheden zien kiekjes er dan beter uit. Tevens gaan er geruchten de ronde over verbeterde 8K video recording.

Samsung Galaxy S22, S22+ en S22 Ultra

Opslagcapaciteit Samsung Galaxy S22

Als we de laatste geruchten over de opslagcapaciteit van de Samsung Galaxy S22 mogen geloven, dan verschijnt het Koreaanse vlaggenschip in drie verschillende uitvoeringen. Het standaardmodel is voorzien van 128 GB aan intern geheugen. Daarnaast kunnen we een variant verwachten met 256 GB en 512 GB aan opslagcapaciteit.

Er gaan geruchten de ronde over een uitvoering met 1 TB geheugen, maar deze is mogelijk enkel weggelegd voor de Samsung Galaxy S22+ en Samsung Galaxy S22 Ultra. Verder horen we geluiden dat het wellicht niet mogelijk is om de opslagcapaciteit met microSD-kaart uit te breiden. Dat betekent dat je van tevoren goed moet nadenken over de hoeveelheid geheugen dat je denkt nodig te hebben (en dat je vooraf meer geld moet uitgeven voor extra opslagcapaciteit).

Onder de motorkap van de Samsung Galaxy S22

Als het geruchtencircuit het bij het juiste einde heeft, dan wordt de Samsung Galaxy S22 voorzien van de nieuwste chipset van Qualcomm: de Qualcomm Snapdragon 8 gen 1. Deze CPU ken je wellicht van de Motorola Moto Edge X30 en Realme GT 2 Pro. Vanwege het chiptekort zou Samsung de voorkeur geven aan de chipset van Qualcomm boven zijn eigen Exynos-CPU. Deze gaat naar alle waarschijnlijkheid gepaard met de nieuwste Adreno-GPU.

De batterijcapaciteit valt naar verluidt een stuk lager uit dan de huidige generatie. Als de informatie klopt die we de afgelopen weken hebben gehoord, dan krijgt de Samsung Galaxy S22 een 3.700 mAh batterij. Ter vergelijking: de Samsung Galaxy S21 heeft een capaciteit van 4.000 mAh, een verschil van bijna 10 procent.

Zoveel gaat de Samsung Galaxy S22 kosten

Welk prijskaartje er aan de Samsung Galaxy S22 gaat hangen, is koffiedik kijken. De adviesprijs die we nu horen, bedraagt 799 dollar voor het instapmodel met 128 GB intern geheugen. Laten we voor het gemak zeggen 800 euro. Daarmee zou het nieuwe vlaggenschip een fractie goedkoper zijn dan de Galaxy S21 bij lancering. Die laatste kostte aanvankelijk 849 euro.

De Samsung Galaxy S22 kunnen we volgens de geruchten in vier kleuren verwachten: zwart, wit, groen en roségoud.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen