Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Voor het eerst zien we de Samsung Galaxy S22 Ultra in beeld. Het vlaggenschip wordt begin volgende maand officieel gepresenteerd, maar de eerste officiële persfoto’s liggen nu al op straat. Als je goed naar het design van het toestel kijkt, dan zie je in een oogopslag waar Samsung zijn inspiratie vandaan heeft gehaald.

De plaatjes zijn afkomstig van de bekende leaker Ishan Agarwal en online gezet door MySmartPrice.com. De techsite heeft in het verleden wel vaker foto’s van nog niet onthulde vlaggenschepen online gezet. Alle reden voor ons om niet aan de authenticiteit van de foto’s te twijfelen.

Design en beeldscherm van de Galaxy S22 Ultra

Op dinsdag 8 februari is het zover: dan onthult Samsung de nieuwste Galaxy-telefoons in zijn assortiment. De Koreaanse smartphonemaker doet dan drie nieuwe toestellen uit de doeken: de Samsung Galaxy S22, Samsung Galaxy S22+ en Samsung Galaxy S22 Ultra. Laatstgenoemde is het meest exclusieve en tegelijkertijd duurste model in de S22-serie. Volgens het geruchtencircuit gaat deze variant ten minste 1.299 dollar kosten.

Nog voor Samsung de kans krijgt om de Galaxy S22 Ultra te presenteren, zijn de eerste persfoto’s van het paradepaardje al online verschenen. De kiekjes geven behoorlijk wat informatie prijs. Laten we beginnen bij de buitenkant. Komt het design je bekend voor? Ons wel in ieder geval. Zijn strakke lijnen en hoeken doen ons sterk denken aan de Samsung Galaxy Note 20 Ultra uit 2020. Bovendien krijg je er, net als bij de originele Note-reeks, een stylus bij: de Samsung Galaxy S Pen. Deze heeft een latency van 2,8 milliseconden, het laagste tot nu toe. Het topmodel verschijnt in vier kleuren: zwart, wit/zilver, lavendel en groen.

Het 2X Dynamic AMOLED-display van de Galaxy S22 Ultra heeft volgens Agarwal een doorsnede van 6.8 inch en een resolutie van 1440 bij 3088 pixels. Hij claimt dat het scherm LTPO-technologie gebruikt om de verversingssnelheid dynamisch aan te passen tot maximaal 120 hertz. Om extra bescherming te bieden, is het display voorzien van nog te onthullen Corning Gorilla Glass Victus+. Bovenin kunnen we een kleine inkeping verwachten, waarachter een 40 megapixel selfiecamera schuilgaat.

Samsung Galaxy S22 Ultra

Vier camera’s en Android 12

Aan de achterkant zien we maar liefst vier camera’s. De primaire camera is naar verluidt uitgerust met een 108 megapixel Super Clear Lens om lichtschitteringen op foto’s door de lens tegen te gaan. Om grote groepsfoto’s te schieten is er de 12 megapixel groothoeklens. Verder heeft Samsung haar vlaggenschip voorzien van twee 10 megapixel telefotocamera’s. Deze ondersteunen tot 10x optische zoom. Het camerasysteem kan tevens uit de voeten met 12-bit HDR recording en 8K-video’s.

Verder krijgt de Galaxy S22 Ultra stereospeakers met Dolby Atmos die getuned zijn door AKG. De Europese versie wordt hoogstwaarschijnlijk aangestuurd door de Exynos 2200, de nieuwste en krachtigste chipset van Samsung tot op heden. Een 5.000 mAh batterij moet ervoor zorgen dat je de dag doorkomt. Dankzij 45 watt Fast Charging is het toestel in no-time weer opgeladen. Draadloos opladen gaat met een snelheid van 15 watt, net als reverse wireless charging.

De Galaxy S22 Ultra draait op Android 12, de nieuwste versie van Googles besturingssysteem. Daaroverheen heeft Samsung zijn eigen sausje gegoten: OneUI 4.1.

Samsung Galaxy S22 Ultra

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen