Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Alhoewel de Samsung Galaxy S6 nog niet in de schappen ligt, en de introductie nog lang op zich laat wachten, zijn er al wel veel (vermoedelijke) details bekend over dit nieuwe vlaggenschip van Samsung. Deze nieuwe Samsung Galaxy S6 zal zijn opwachting helaas nog niet gaan maken op de aankomende CES, maar naar alle waarschijnlijk wel op het Mobile World Congress iets later dit jaar.

Allereerst kunnen wij natuurlijk stellen dat de nieuwe Galaxy S6 weer een revolutie moet gaan veroorzaken onder de smartphones. De nieuwe high-end smartphone moet dan ook met hoge verwachtingen op de markt gezet worden en zijn voorgangers verpletteren. Met de informatie die momenteel voor handen is lijkt dit aardig te gaan lukken, maar vooralsnog zijn bepaalde geruchten nog niet bevestigd of misschien nog wel vaag te noemen. Wij hebben de meest logische specificaties alvast wel voor u op een rij gezet.

Samsung Galaxy S6 ontwerp

Helaas is er nog niet echt een hele duidelijke foto op het internet verschenen van de mogelijk toekomstige Galaxy S6. Toch lijkt Samsung langzaam aan hun nieuwe designlijn door te zetten en de Galaxy Alpha en de Galaxy Note 4 zijn hier een mooi voorbeeld van. Ook in deze lijn kunnen wij het nieuwe ontwerp van de S6 verwachten. Door het missen van foto’s of afbeeldingen blijft dit gedeelte helaas nog even een vraagteken, maar naar alle waarschijnlijkheid gaat Samsung wel metaal gebruiken in plaats van kunststof.

Display Galaxy S6

Er gingen veel geruchten rond dat de nieuwe S6 zou gaan beschikken over een buigbaar scherm. Vooralsnog lijken deze geruchten ook nog niet echt grond te hebben kunnen krijgen, maar de Galaxy Note Edge heeft al aangetoond dat Samsung wel in staat is om dit te produceren. Het is echter de vraag of Samsung ook deze variant wil gaan toepassen op de Galaxy S6, en daar hebben wij onze twijfels over. De Galaxy S6 krijgt waarschijnlijk wel een display met een resolutie van 2560 x 1440 pixels en zal qua formaat niet echt gaan groeien ten opzichte van de Galaxy S5. Ook hier verwachten wij dat de Galaxy S6 het mag gaan stellen met een 5.1 inch scherm. Om als voorbeeld te geven, de Galaxy Note 4 beschikt over een 5,7 inch scherm. Hier wil Samsung toch wel een duidelijke scheidingslijn blijven hanteren.

Camera Galaxy S6

Over de mogelijke camera schijnt Samsung nog te twijfelen. Er gaan geruchten rond dat Samsung de nieuwe Galaxy S6 wil uitrusten met een 16 megapixel camera, maar ook zijn er geruchten dat er gesproken wordt over een 20 megapixel camera. Dit laatste zou nog niet eens zo gek zijn, aangezien de Galaxy S6 ook voorzien wordt van een nieuwe snellere processor en meer werkgeheugen. Hierdoor kan de 20 megapixel camera makkelijk functioneren op het toestel zonder haperingen en zonder detailverlies.

Specificaties

De nieuwe Galaxy S6 zal naar alle waarschijnlijkheid standaard 32 Gb opslagruimte krijgen voor media. Dit strookt dan ook weer in de lijn der verwachtingen als het gaat om de 20 megapixel camera die beduidend meer ruimte nodig heeft om foto’s en video weg te schrijven. Aangezien de camera toch een belangrijke rol speelt gaat Samsung waarschijnlijk over op een nieuwe processor met meer rekenkracht en deze processor kan ook beter overweg met hoge resolutie video’s. Een ander belangrijk punt is het werkgeheugen wat we wellicht al kunnen bevestigen. Samsung is namelijk begonnen aan de massaproductie van RAM geheugen voor mobiele telefoons ter grootte van 4 Gb. Ook dit werkgeheugen stelt een mobiele telefoon in staat om media beter te kunnen verwerken en er kan dus werkelijk in HD op de telefoon worden opgenomen en worden bekeken. Volgens Samsung presteert dit nieuwe geheugen ook 50% beter dan het huidige geheugen in Samsung smartphones en verbruikt 40% minder energie. Hiermee krijgt de Galaxy S6 evenveel werkgeheugen als een reguliere laptop. Het is daarnaast wellicht overbodig om het nog te melden, maar deze Galaxy S6 gaat werken op basis van Android 5.0. Dit laatste kunnen wij misschien nog wel als een echt feit neerzetten.

Prijs en beschikbaarheid

Over de prijs is totaal nog niets bekend, maar Samsung kennende zal dit ongeveer liggen op € 600,- bij de introductie, zoals dit ook het geval was bij de voorgangers van dit nieuwe model. Over de beschikbaarheid zijn al wel de eerste voorzichtige voorspellingen gedaan. De verwachting is dat de Galaxy S6 in april of mei leverbaar moet gaan worden. Rond deze periode kunnen wij dan ook het nieuwe vlaggenschip van Samsung in Nederland verwachten, want over het algemeen worden nieuwe modellen van Samsung ook snel in Nederland gelanceerd.

Al het bovenstaande is gebaseerd op geruchten die min of meer te weerleggen zijn en ook een stuk logica bevatten. Vooralsnog heeft Samsung zelf nog niets losgelaten over de Galaxy S6 en blijft het dus schrapen naar mogelijke aanwijzingen over dit nieuwe vlaggenschip van Samsung. Dat het een absoluut topmodel gaat worden mag wel duidelijk zijn als wij de bovenstaande specificaties eens doorlezen. Neem bijvoorbeeld de camera en het geheugen. Uiteraard houden wij jullie op de hoogte over de nieuwe opkomende Galaxy S6.

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen