Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Zonder een groots evenement heeft Samsung een nieuw toestel uit de doeken gedaan: de Samsung Galaxy A23. Naast een 6.6 inch groot LCD-display heeft hij maar liefst vier camera’s aan de achterkant. Wanneer hij beschikbaar is en wat hij gaat kosten laat de Zuid-Koreaanse smartphonemaker in het midden.

Via een infographic geeft Samsung de meeste details prijs over de aanstaande budgettelefoon.

Samsung Galaxy A23 heeft groot scherm en vier camera’s

Zoals de naam wellicht doet vermoeden is de Samsung Galaxy A23 de opvolger van de Galaxy A22 van vorig jaar. De nieuwkomer is een fractie groter en krachtiger dan zijn voorloper. Te beginnen met het beeldscherm. De Galaxy A22 had een LCD-display met een dwarsdoorsnede van 6.4 inch, De Galaxy A23 is met een beelddiagonaal van 6.6 inch net iets groter. De schermresolutie is opgeschroefd van 720 bij 1600 pixels naar 1080 bij 2400 pixels. Om het scherm tegen krassen en andere beschadigingen te beschermen, is hij voorzien van Corning Gorilla Glass 5. De behuizing is net als vorig jaar gemaakt van polycarbonaat. De verversingssnelheid bedraagt 60 hertz.

Zoals gezegd heeft de Galaxy A23 vier camera’s achterop. De hoofdcamera heeft een resolutie van 50 megapixels. Daarnaast is het toestel uitgerust met een 5 megapixel ultragroothoeklens en twee camera’s met een resolutie van 2 megapixels. De een is detailfoto’s te maken, de ander om diepte-informatie vast te leggen. Voorop schuilt een 8 megapixelcamera achter een V-vormige inkeping.

Krachtige octa-core processor, maar geen 5G

De Samsung Galaxy A23 wordt aangestuurd door een onbekende octa-core processor. Wat we wel weten is dat de chipset in staat is om pieksnelheden tot 2,4 GHz te halen. De hoeveelheid werkgeheugen is afhankelijk van de uitvoering en bedraagt 4 GB, 6 GB of 8 GB. De opslagcapaciteit is 64 GB of 128 GB, wederom afhankelijk van de variant die je kiest. Voor alle modellen geldt dat je de opslagruimte kunt uitbreiden tot 1 TB met een microSD-kaart.

Een feature die ontbreekt aan de Galaxy A23, is een 5G-modem. Wat hij daarentegen wel heeft, is een forse accucapaciteit: deze bedraagt 5000 mAh. Deze ondersteunt Super Fast Charging tot 25 watt. Wat niet mag ontbreken is een vingerafdruksensor. Deze is aan de zijkant van de behuizing verwerkt. Tot slot draait het toestel out-of-the-box op Android 12 met One UI 4.1 interface, Samsungs eigen sausje over Googles besturingssysteem.

Over de beschikbaarheid en adviesprijs van de Samsung Galaxy A23 tasten we nog in het duister. We denken dat hij op korte termijn in ons land verkrijgbaar is. Wat betreft het prijskaartje denken we dat hij rond de 250 euro gaat kosten.

Samsung Galaxy A23

Samsung heeft meer smartphones in de pijplijn

De Samsung Galaxy A23 is niet de enige smartphone die we wellicht binnenkort mogen verwelkomen. Er gaan al een tijdje geruchten de ronde over verschillende andere toestellen. Eén daarvan wordt nu al genoemd door een enkele Nederlandse retailer: de Samsung Galaxy A13. Dit model werd afgelopen week gepresenteerd en gaat naar verluidt over de toonbank voor 209 euro.

Naast de Galaxy A13 zou Samsung van plan zijn om nog twee of drie andere toestellen te lanceren: de Samsung Galaxy A33 en Samsung Galaxy A53. Eerstgenoemde toestel krijgt een adviesprijs van 369 euro, de ander krijgt volgens het geruchtencircuit een prijskaartje van 449 euro.

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen