Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Het is einde oefening voor de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus. Beide vlaggenschepen van de Zuid-Koreaanse smartphonemaker krijgen niet langer beveiligingsupdates. Andere telefoons ontvangen voortaan eens per kwartaal een security update. Meer weten? Lees dan snel verder.

Dat blijkt uit de Security Updates pagina van Samsung. De verandering werd gespot door diverse media, waaronder Android Authority.

Vier jaar lang updates

Het is een hele poos geleden dat Samsung de Galaxy S9 uit de doeken deed: in februari 2018 om precies te zijn. Het vlaggenschip draaide bij lancering op Android 8.0 Oreo. Door de jaren heen rolde Samsung updates uit voor Android 9.0 Pie en Android 10. Daarna stopte de fabrikant met de uitrol van upgrades voor het besturingssysteem.

Dat wil niet zeggen dat Samsung geen enkele updates meer uitrolde voor het toestel. Integendeel: vier jaar lang ontving de Samsung Galaxy S9 -samen met de Samsung Galaxy S9 Plus- beveiligingsupdates. Aanvankelijk maandelijks, later eens per kwartaal.

Samsung Galaxy S9 (Plus) is end-of-life

Maar ook daar komt nu een einde aan. De Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus worden niet langer genoemd in de updatelijst van Samsung. Samsung maakt daarbij een onderscheid tussen telefoons die iedere maand een beveiligingsupdate krijgen, smartphones die deze eens per kwartaal ontvangen en mobiele telefoons waar deze eens in de zes maanden naar toe wordt uitgerold.

Zowel de Samsung Galaxy S9 als de Galaxy S9 Plus zijn zoals gezegd van de lijst gehaald door Samsung. Dat betekent dat de vlaggenschepen, in ieder geval op softwaregebied, end-of-life zijn. Dat houdt in dat ze geen enkele update of upgrade meer ontvangen.

Inruilen

Als je een smartphone hebt die niet langer security updates ontvangt, is het wellicht een goed idee om deze te vervangen. Beveiligingsupdates zijn de belangrijkste soort updates om te installeren. Ze dichten potentieel gevaarlijke beveiligingslekken, zodat kwaadwillenden er op afstand geen vreemde dingen mee kunnen doen.

En wellicht is het de hoogste tijd om je vier jaar oude toestel in te ruilen voor een nieuwer model. In februari van dit jaar presenteerde Samsung drie nieuwe high-end telefoons: de Samsung Galaxy S22, Samsung Galaxy S22 Plus en Samsung Galaxy S22 Ultra (voorheen de Samsung Galaxy Note). Deze modellen zijn sinds vorige maand verkrijgbaar vanaf 849 euro.

Samsung Security Updates

Samsung heeft nog een aanpassing gedaan aan zijn updateschema. Android Authority zag dat de Samsung Galaxy S10-serie niet langer maandelijks beveiligingsupdates ontvangt. In plaats daarvan worden de vlaggenschepen uit 2019 nog maar om de drie maanden voorzien van security updates. Dat geldt voor de Samsung Galaxy S10, Galaxy S10 Plus en Galaxy S10e.

Toestellen als de Samsung Galaxy S21, Galaxy S20 en Galaxy Note 10 krijgen vooralsnog iedere maand een nieuwe beveiligingsupdate. Benieuwd hoe het met jouw telefoon zit? Bekijk dan de volledige lijst op Samsungs Security Updates pagina.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen