Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Samsung werkt aan een compacte high-end smartphone met traditioneel clamshell design: de Samsung SM-W2017, ook wel beter bekend als de Samsung Veyron. Het toestel is opgedoken in de database van GFXbench, maar strookt op een enkel punt niet met geruchten die we eerder over de telefoon hebben gehoord.

Dat Samsung van old-skool houdt, bewees het technologiebedrijf onlangs toen het de Samsung Galaxy Folder 2 lanceerde. Dit is een midrange toestel met een klassiek design die van ruwweg tien tot vijftien jaar geleden kennen: de clamshell of klaptelefoon. Vandaag de dag loopt nagenoeg iedereen rond met een smartphone met touchscreen. Grote kans dat de jeugd van tegenwoordig geen idee heeft waar we het over hebben als we het over een clamshell hebben. Of ze moeten naar wat oudere tv-series kijken, waar je ze nog volop tegenkomt.

Maar dat is niet de enige smartphone met traditionele look and feel waar Samsung aan werkt. Er gaan al een tijdje geruchten de ronde dat de Zuid-Koreaanse smartphonemaker aan nog een tweede klaptelefoon werkt: de Samsung SM-W2017, ook wel de Samsung Veyron genoemd. Zo hebben we de laatste tijd onder meer conceptfoto’s en gelekte foto’s van het toestel gezien.

In tegenstelling tot de Galaxy Folder 2 heeft de Veyron twee schermen: één aan de voorkant en één aan de binnenkant. Ook zijn de specificaties en prestaties een stuk beter, als we de geruchten tenminste mogen geloven. De belangrijkste specs worden nu ook door GFXbench bevestigd.

Specificaties Samsung Veyron (Samsung SM-W2017)

De Samsung Veyron krijgt volgens het geruchtencircuit een 4.2 inch Super AMOLED-scherm met een resolutie van 1080 bij 1920 pixels. GFXbench lijkt er op dit punt behoorlijk naast te zitten: daar spreekt de benchmark van een 5.5 inch scherm met FHD-resolutie. Een klaptelefoon op phabletformaat: dan wordt de hele filosofie van een lichte en compacte smartphone aan diggelen geslagen. Het lijkt ons dan ook dat er hier sprake is van een vergissing bij GFXbench. Ook zou de klaptelefoon een Always-On display hebben.

De andere specificaties komen wel overeen met de geruchten die we de laatste tijd hebben gehoord. Zo vinden we onder de motorkap van de Samsung Veyron wellicht een 2.1GHz Qualcomm Snapdragon 820 quad-core processor. Dit is overigens niet in beton gegoten wat ons betreft: zo hebben we in het verleden ook geruchten gehoord over een Exynos 8890 octa-core processor. Maar de laatste tijd lijkt het gerucht over de Snapdragon 820 alsmaar aan terrein te winnen. Het werkgeheugen bedraagt volgens GFXbench 4GB, de opslagcapaciteit 64GB. Eerder lazen we berichten over 3GB aan RAM.

Samsung Veyron

Aan de achterkant vinden we een 12 megapixelcamera. Deze is mogelijk voorzien van Phase Detection Autofocus (PDAF) en LED-flitser. Voorop heeft Samsung een 5 megapixel selfiecamera geplaatst. De batterij is goed voor een vermogen van 2000 mAh, wat gezien het schermformaat meer dan voldoende zou moeten zijn. De accu ondersteunt naar verluidt Quick Charge 3.0. Hiermee zou hij in iets meer dan een half uur tijd al voor 80% opgeladen zijn, ruim vier keer zo snel als de laadtijd van de gemiddelde mobiele telefoon. Tot slot krijgt de Samsung Veyron een vingerafdruksensor, NFC, GPS, USB Type-C aansluiting en draait hij Android 6.0.1 Marshmallow.

Prijs en beschikbaarheid

Wat voor prijskaartje de Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant aan de Samsung Veyron hangt, is nog altijd niet bekend. Hetzelfde geldt voor de lanceringsdatum. We hopen de komende weken meer te weten te komen over beide zaken.

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen