Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

In Canada wordt aan het eind van dit jaar een systeem gelanceerd dat fiets diefstal tegengaat en je eenvoudig door de stad navigeert. SmartHalo is een persoonlijke stuur assistent die je niet alleen de route toont, dieven afschrikt maar ook een persoonlijke fitnesstracker is.

Je installeert de SmartHalo aan je stuur. Het apparaat past op 99% van alle fietsen. Vervolgens koppel je de Halo met je telefoon via Bluetooth. Eenmaal gekoppeld aan je smartphone functioneert het als een visuele navigatie die je simpele en duidelijk aanwijzingen geeft voor de route.

smart-helo-2

SmartHalo

SmartHalo is een super slim apparaatje dat met name voor bikesharing is ontwikkeld. SmartHalo is gevestigd in Montreal en werkt samen met PBSC Solutions. PBSC is een bedrijf dat de wereld verandert met huurfietsen. Je kunt de fietsen van deze onderneming in allerlei grote steden huren. Steden als New York, Kona, Melbourne, Aspen tot London. Met een grote partner ter zijde en crowd funding heeft de startup zijn inventieve product ontwikkeld. De SmartHalo in combinatie met de App, vergroot de functionaliteit en effectiviteit van jouw fiets enorm. Met name voor huurfietsen is het apparaatje dan ook ideaal.

Navigeren of de fiets levens gevaarlijk

In drukke steden is soms levens gevaarlijk om met je smartphone door het straten spinnenweb te navigeren. Je toestel leidt je af en je mist net dat drempeltje of die ene auto die daar nooit had mogen rijden. Natuurlijk word je tegenwoordig geholpen door je smartwatch maar niet iedereen geeft daar zijn geld aan uit.

SmartHalo

De SmartHalo is de perfecte fietsassistent in drukke steden zoals Amsterdam en Utrecht, waar fietsdiefstal een immens probleem is. Het is namelijk niet alleen een slimme fietsnavigatie, het houdt je fiets ook veilig. Wanneer iemand bijvoorbeeld je racefiets wil stelen, dan gaat het SmartHalo alarm af.

Wat doet de SmartHalo?

Wanneer je jouw smartphone een maal hebt gekoppeld aan de SmartHalo dan doet het apparaat de rest. Via een groene verlichtingspatroon leidt het je door de straten. De Halo staat namelijk via Bluetooth verbonden met de app op je smartphone. Je stelt in de kroeg of thuis lekker droog je route in en zonder je toestel ook maar uit je zak te hoeven halen navigeer je door de stad.

smart-halo

Een groene pijl wijst je de weg, wanneer je gearriveerd krijg je een signaal. Mocht je onverhoopt toch de verkeerde kant op rijden, dan krijgt je een rode knipperend signaal te zien. Weer andere verlichting opties waarschuwen je bijvoorbeeld voor een telefoontje.

De Halo weet wanneer het nacht is en detecteert automatisch wanneer de ingebouwde koplamp nodig is. Op het moment dat je stopt met fietsen schakelt het licht zichzelf uit. De SmartHelo beschikt over een grote batterij waarmee je volgens de makers tot wel drie weken door stad en land kan navigeren.

Fiets statistieken

Fitness trackingDe fiets app geeft je niet alleen een visuele gids, de app is ook gemaakt voor Fitness tracking. Het laat je fiets statistieken zien zodat je weet hoeveel kilometer je hebt afgelegd, de gemiddelde afstand, snelheid en natuurlijk hoeveel calorieën je nu kwijt bent.

Je kunt de SmartHalo nu in de pre-order bestellen op de internetsite van SmartHalo met 20 dollar korting. Het apparaatje kost dan 139 dollar (circa 127 euro). Het is voor ons helaas onduidelijk hoeveel kosten in verband met import en verzending zullen volgen. Maar hou wel rekening met additionele kosten. De app is alleen te downloaden voor Android en iOS. Volgens de site begint de verzending in december 2016. Aangezien het een startup betreft is het misschien slim om nog even te wachten tot de SmartHalo’s direct beschikbaar zijn.

 

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen