Wordt het nu écht tijd voor een nieuwe smartphone?

Ga naar Telefoon.nl en vind vandaag nog jouw deal!

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Ze zien er best wel vreemd uit, maar volgens de ontwikkelaars is de ontwikkeling van de vormen van de hedendaagse hoofdtelefoons en oordopjes juist vreemd. Sound by Human is een nieuwe en volledig draadloze hoofdtelefoon die je om je oorschelp plaatst. Via de crowdfunding site Indiegogo wil het bedrijf Human Incorporated uit Seattle USA geld inzamelen om de nieuwe koptelefoon ontwikkelen.

Draadloze koptelefoons zijn HOT! Helemaal sinds Apple zijn AirPods toonde tijdens de lancering van de iPhone 7. Vervolgens lieten andere fabrikanten zien dat zij al beschikte over de draadloze muziekbrengers. Sound is een totaal andere hoofdtelefoon en ze zien er uit als oorbeschermers. De hoofdtelefoon of eigenlijk oortelefoon graaft zich niet in je oor en je klikt ze niet achter je oorschelp. Sound zit als een verpakking om je oor en de twee oortelefoons lijken ook op een oor. Dat moet ook vindt Human Incorporate. De het bedrijf uit Seattle is van menig dat hoofdtelefoons er juist uit moeten zien als oren.

Sound by human

Sound

Sound is een hoofdtelefoon, twee draadloze hoofdtelefoonschelpen om precies te zijn. Via Indiegogo wil het bedrijf Human Incorporated geld bij elkaar halen om de draadloze hoofdtelefoons te ontwikkelen.

Het menselijk oor is een bijzonder lichaamsdeel dat geluid optimaal opvangt en Sound is gemaakt om het oor optimaal bij te staan. Dankzij een ingekapselde design van Sound wordt het heel oor bedekt en kan volledig afgesloten worden van externe geluiden. Hoewel Sound nu nog een ontwerp is, kunnen de oorschelpen volgend jaar ´misschien´ al om je oor te zitten.

Sound by Human inc.

Human beweert dat de batterij van de draadloze oor 12 uur meegaat. De gehele oppervlakte van de ‘Sound’ is aanraak gevoelig. Hiermee kun je muziek bedienen vanaf je oren.

Ontwikkeling Sound via Crowdfunding

Human Inc wil via crowdfunding geld bij elkaar halen om de Sound hoofdtelefoon te gaan maken. Net als een hand vol andere bedrijven die draadloze hoofdtelefoons maken. De modules moeten in de winkel 400 dollar (circa 357 euro) kosten. Je kunt Human Inc. voor 200 dollar (circa 178 euro) steunen en dan ontvang je een paar. Je ontvangt dus 50% korting. Verder zijn er investeringsmogelijkheden tot 1500 dollar. Heb je toevallig een vriendenclub die helemaal weg is van gadgets, dan is de 900 dollar optie waarbij je 5 paren ontvangt ideaal.

Draadloze koptelefoons populair op de crowdfunding site

Een crowdfunding steunen is niet geheel zonder risico. Wij kunnen helaas niet zeggen of investeren in Human Inc. verantwoord is. Het schijnt dat Human al meer dan 5 miljoen dollar in startkapitaal heeft opgehaald en kantoor houdt in een groot kantoor in een oude brouwerij in Seattle. Het bedrijf heeft in ieder geval grootste plannen en de Sound by Human is echt weer eens iets anders.

https://vimeo.com/183090477

Een kleine zoektocht door de Indiegogo site geeft al een tiental bedrijven die ook draadloze hoofdtelefoons willen ontwikkelen. We zien draadloze oortjes van Phazon. Het bedrijf heeft al bijna 2 miljoen opgehaald en dat is 1819% meer dan gewenst. Iets verder bladerend zien we de IQbuds van NUheara. De super intelligente draadloze bluetooth oordopjes geven Hearing Boost en Noise Cancelling. Dit initiatief heeft al 1460% van het gewenste bedrag bij elkaar, 789.665,- dollar (circa 709.000,- euro).

Phazon wireless earbuds

NUheara IQbuds

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen