Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

De specificaties van de Motorola Razr 3 zijn bekend. Dat wil zeggen, op internet circuleren de vermeende specs van de volgende opvouwbare smartphone van het Amerikaanse techbedrijf. Als we de berichten mogen geloven, kunnen we op termijn een high-end vlaggenschip verwachten.

Anonieme bronnen melden aan XDA-Developers wat er zich onder de motorkap van de Motorola Razr 3 bevindt.

Motorola Razr 3 krijgt krachtigste chipset van Qualcomm

Opvouwbare smartphones of foldables worden met de dag populairder. In 2019 zagen we de eerste modellen voorbijkomen, waaronder de Samsung Galaxy Fold. Dat jaar presenteerde ook Motorola zijn eerste opvouwbare telefoon: de Motorola Razr. Het was een eerste generatie foldable met de nodige kinderziektes. Motorola ging opnieuw aan de tekentafel zitten en kwam in september 2020 met een opvolger: de Motorola Razr 5G.

De Amerikaanse smartphonemaker heeft de smaak te pakken en heeft plannen om een derde opvouwbare telefoon te lanceren. Ingewijden melden aan XDA-Developers dat dit toestel een Snapdragon 8 Gen 1 heeft. Dat is de nieuwste en krachtigste chipset van Qualcomm en zagen we eerder in high-end vlaggenschepen als de OnePlus 10 Pro. Dat is een aanzienlijke upgrade ten opzichte van de vorige modellen, die genoegen moesten nemen met respectievelijk een Snapdragon 710 en Snapdragon 765G.

Meerdere uitvoeringen van de Motorola Razr 3

Volgens de bronnen die XDA-Developer gesproken heeft, krijgt de Motorola Razr 3 over een Ultrawideband-chip. Dat is een techniek om twee apparaten met elkaar te laten communiceren met hoge frequentie radiogolven. Daarmee is het onder meer mogelijk om gegevens tussen twee Android-telefoons uit te wisselen, of de locatie van een apparaat te bepalen. Onder meer de Samsung Galaxy Z Fold 2, Samsung Galaxy Note 20 en Google Pixel 6 zijn uitgerust met Ultrawideband.

Verder horen we dat we de Motorola Razr 3 in meerdere uitvoeringen kunnen verwachten. Naar verluidt verschijnt het toestel in een variant met 6 GB, 8 GB of 12 GB werkgeheugen. Deze hebben een opslagcapaciteit van respectievelijk 128 GB, 256 GB en 512 GB.

Net als zijn voorlopers heeft het aanstaande toptoestel twee beeldschermen, waarvan het hoofdscherm een uitsnede of notch voor de selfiecamera heeft. Volgens XDA-Developers krijgt hij wederom een OLED-display, maar ditmaal met een verversingssnelheid van 120 hertz. Naar eigen zeggen heeft het primaire scherm een dwarsdoorsnede van 6.7 inch en een resolutie van 1080 bij 2400 pixels.

Beschikbaarheid en prijs Mororola Razr 3 onbekend

Tot slot horen we geluiden over de camera’s van de Motorola Razr 3. Volgens het geruchtencircuit krijgt het vlaggenschip achterop een 50 megapixelcamera met een groothoeklens die een resolutie heeft van 13 megapixels. Voorop vinden we een 32 megapixelselfiecamera.

Of en wanneer we de Motorola Razr 3 in Europa kunnen verwachten is nog onduidelijk. Hetzelfde geldt voor de adviesprijs. De Motorola Razr 5G kostte bij lancering 1.500 euro. Inmiddels is de verkoopprijs gezakt naar 900 euro. Naar verwachting hanteert Motorola hetzelfde prijskaartje bij de derde generatie.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen