Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Nog even en Samsung introduceert de Samsung Galaxy Tab S8 line-up. Naast de reguliere Galaxy Tab S8 bestaat deze reeks uit nog twee high-end tablets, namelijk de Samsung Galaxy Tab S8+ en Samsung Galaxy Tab S8 Ultra. De Duitse techjournalist Roland Quandt zegt de specificaties van de tablets te kennen.

Het is al weer een tijdje geleden dat Samsung een nieuwe Android-tablet uit de doeken deed. De laatste is de Samsung Galaxy Tab S7 FE, die in mei 2021 werd gepresenteerd. Later dat jaar volgden de Samsung Galaxy Tab S7 en Samsung Galaxy Tab S7+.

Nog even en we mogen de opvolgers van deze high-end tablets verwelkomen. Op dinsdag 8 februari houdt de Koreaanse smartphone- en tabletproducent een evenement. Daar worden naar verwachting een drietal tablets gepresenteerd. Naast de Samsung Galaxy Tab S8 kunnen we tevens de Galaxy Tab S8+ en Galaxy Tab S8 Ultra verwachten. Hetzelfde geldt voor de Samsung Galaxy S22 serie.

Nu houden we het bij de Samsung Galaxy Tab S8 reeks. De doorgaans goed betrouwbare journalist Roland Quandt zegt de specificaties van alle drie de tablets te kennen. Hieronder sommen we de belangrijkste componenten voor je op.

Samsung Galaxy Tab S8 specificaties

We beginnen bij de Samsung Galaxy Tab S8, het instapmodel van de serie. Volgens de Duitse techjournalist krijgt deze tablet een 11 inch groot LTPS TFT display, oftewel een LCD-display. Deze heeft naar eigen zeggen een WQXGA-resolutie van 1600 bij 2560 pixels en een verversingssnelheid van 120 hertz.

Samsung heeft de Galaxy Tab S8 een Snapdragon 8 Gen 1 octa-core processor onder de kap gegeven. Deze is in staat om kloksnelheden tot 3,00 GHz te halen. De CPU wordt bijgestaan door een Adreno 730 GPU, de grafische processor die, net als de chipset, afkomstig is van Qualcomm. Verder krijgt hij 8 GB werkgeheugen en, afhankelijk van de uitvoering die je kiest, 128 GB of 256 GB aan opslagcapaciteit. Met een microSD-kaart kun je in de toekomst extra opslagruimte bijkopen.

Verder heeft de Galaxy Tab S8 een 8.000 mAh batterij en een 12 megapixelcamera aan de voorkant. Achterop krijgt de tablet een 13 megapixelcamera en een 6 megapixel groothoeklens. Net als zijn voorgangers ondersteunt de tablet de Samsung S Pen, die je gratis en voor niets bij de tablet krijgt, en heeft hij maar liefst vier speakers. De Galaxy Tab S8 wordt out-of-the-box met Android 12 en Samsung One UI 4.1 geleverd.

Samsung Galaxy Tab S8 foto van Roland Quandt

Dit moet je weten over de Galaxy Tab S8+ en Galaxy Tab S8 Ultra

Grootste verschil tussen het instapmodel en de duurdere Galaxy Tab S8+ en Galaxy Tab S8 Ultra, is het beeldscherm. In plaats van een LCD-paneel hebben deze tablets een Super AMOLED-display. Kleuren en contrasten zijn hierdoor voller en beter in vergelijking met de reguliere Galaxy Tab S8. Verder hebben de schermen een grotere beelddiagonaal, respectievelijk 12.4 inch en 14.6 inch. De schermresolutie ligt eveneens net iets hoger op 1752 bij 2800 voor de Galaxy Tab S8+, en 1848 bij 2960 bij de Galaxy Tab S8 Ultra.

De drie tablets hebben onder de motorkap dezelfde chipset, grafische processor en hoeveel werkgeheugen. De Galaxy Tab S8 Ultra is de enige die met een variant komt met 512 GB aan opslagruimte. In tegenstelling tot de andere tablets in deze reeks heeft de Galaxy Tab S8 Ultra niet één, maar twee camera’s aan de voorkant. Beide camera’s hebben een resolutie van 12 megapixels.

Tot slot verschilt de accucapaciteit per model. Het instapmodel heeft zoals gezegd een 8.000 mAh batterij. De Galaxy Tab S8+ en Galaxy Tab S8 Ultra overtreffen deze: zij hebben een accu van respectievelijk 10.090 mAh en 11.200 mAh. Meer dan genoeg power om de hele dag op te werken, of je favoriete video’s te streamen.

Prijskaartje onbekend

Zoals gezegd wordt de Samsung Galaxy Tab S8 serie hoogstwaarschijnlijk op 8 februari onthult. Dat is al over drie weken. Wat ze gaan kosten is nog onbekend. Quandt verwacht dat de Galaxy Tab S8 russen de 680 en 900 euro gaat kosten. Aan de Galaxy Tab S8+ hangt een prijskaartje van vermoedelijk tussen de 880 en 1.110 euro. De Galaxy Tab S8 Ultra gaat mogelijk over de toonbank voor een bedrag tussen de 1.040 en 1.220 euro. Wellicht verschijnen de high-end tablets in meerdere kleuren, de techjournalist kan op dit moment alleen grafiet zwart bevestigen. Wanneer de tablets in de winkels liggen hopen we bij de presentatie te horen.

Naar welke tablet kijk jij het meeste uit?

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen