Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Na maanden en maanden van wachten hebben we dan eindelijk goed nieuws. De Surface Book komt naar Nederland. Op donderdag 20 april ligt hij bij ons in de schappen. Het instapmodel kost 1.649 euro, de duurste uitvoering gaat voor 3.649 euro over de toonbank.

Het is eind 2015 als Microsoft haar nieuwste laptop en tablet in één presenteert. Deze is nooit officieel in de verkoop gegaan in ons land. In oktober vorig jaar doet het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf een nieuwe variant van de Surface Book uit de doeken. Deze komt met i7 processor van Intel. Ook had het bedrijf intern de nodige aanpassingen gedaan om de warmte beter af te voeren.

Bij de presentatie van de nieuwe Surface Book vertelde Microsoft dat hij ‘begin 2017’ naar Nederland zou komen. Via anonieme bronnen hoorden we dat Microsoft hem eigenlijk afgelopen januari op de markt wilde brengen bij ons. Op het laatste zag het bedrijf daar om onbekende reden van af. Toen kregen we te horen dat de release was opgeschoven naar april. Dat wordt nu bevestigd door de fabrikant.

Specificaties Surface Book

De Microsoft Surface Book verschijnt in vijf verschillende uitvoeringen, waarvan de processor, hoeveelheid werkgeheugen en de opslagcapaciteit per model verschilt. De Surface Book komt met een 13.5 inch PixelSense-scherm met een resolutie van 3000 bij 2000 pixels en een pixeldichtheid van 267 ppi.  Onder de motorkap wordt hij aangestuurd door een zesde generatie Intel Core i5 of i7 Kaby Lake processor. De kloksnelheden hiervan kunnen oplopen tot wel 3.5 GHz en hoger. De hoeveelheid werkgeheugen (RAM) bedraagt 8 GB of 16 GB, afhankelijk van welke uitvoering je kiest. De opslagcapaciteit varieert van 128 GB SSD tot 1 TB SSD. Er verschijnen ook varianten met 256 GB en 512 GB SSD. Welke graphics kaart je krijgt ligt wederom aan de uitvoering die je kiest. Je hebt de keuze Intel HD Graphics 520 voor het instapmodel, of de NVIDIA GeForce GTX 965M met 1 GB of 2 GB GDDR5 geheugen.

Microsoft Surface Book

Over het aantal aansluitingen hoef je je geen zorgen te maken. Je krijgt twee USB 3.0 poorten van volledige grootte, SD-kaartlezer, twee Surface Connect-poorten, mini DisplayPort en 3.5mm audio jack voor je koptelefoon. Naast dual-band WiFi kan de Surface Book ook overweg met Bluetooth v4.0 (LE). Voorop vinden we een 5 megapixelcamera die tevens voor Windows Hello gezichtsaanmelding gebruikt wordt. Achterop heeft Microsoft een 8 megapixelcamera geplaatst waarmee je Full HD video’s kunt opnemen. De accu gaat naar eigen zeggen tot wel 12 uur mee als hij volledig is opgeladen.

De buitenkant is gemaakt van magnesium. Het scherm kun je eventueel lokskoppelen van het toetsenbord zodat je hem als tablet kunt gebruiken. Het toetsenbord krijg je er gratis en voor niets bij. Inclusief het keyboard weegt de Surface Book iets meer dan 1,5 kilo. Tot slot wordt hij geleverd met Windows 10 Pro.

Prijzen

Het instapmodel met Intel Core i5, 128 GB SSD en 8 GB RAM kost 1.649 euro. De uitvoering met i5 processor, 256 GB SSD, 8 GB RAM en NVIDIA GeForce GPU gaat voor 2.069 euro over de toonbank. De uitvoering met i7 –ook wel de Performance Base genoemd– gaat voor minimaal 2.599 euro over de toonbank. Voordat geld krijg je 256 GB SSD, 8 GB RAM en NVIDIA-kaart. Voor twee keer zo veel geheugen en RAM (512 GB SSD en 16 GB RAM) moet je 3.019 euro ophoesten. De duurste variant komt met maar liefst 1 TB SSD geheugen en 16 GB RAM. Hier hangt een prijskaartje aan van 3.649 euro. Alle prijzen zijn inclusief BTW.

Surface Studio

Onlangs zagen we de Surface Studio voorbijkomen via Coolblue. Volgens de retailer is deze All-In-One desktop ‘binnenkort leverbaar’. De Nederlandse adviesprijs van deze AIO bedraagt 2.999 euro.

https://youtu.be/XVfOe5mFbAE

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen