Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Er zijn ontzettend veel applicaties beschikbaar voor Android, maar niet elke applicatie heeft het gewenste effect gehad en is zelfs compleet teruggetrokken. Sommige applicaties werkte zelfs totaal niet of heeft de techniek de applicatie al achterhaald voordat het werd gelanceerd. Het is slechts een voorbeeld hoe een goed idee uiteindelijk toch kan floppen. Wij nemen jullie graag mee in de top tien van de grootste flops allertijden. De lijst is niet op rangorde en geeft enkel de tien meest gefaalde applicaties van alle tijden.

Adobe Flash
Bij de introductie van de Flash-player voor Android was Adobe heilig overtuigd van de werking. Voor deze applicatie had Adobe juist voor Android gekozen om de kracht van Flash te kunnen tonen. Wat echter niet werd verwacht was de snelle teruggang van Flash. Het werd immers massaal genegeerd door grote websites en HTML5 werd de nieuwe standaard. Juist deze nieuwe standaard werd al ondersteunt door de browser van Google zelf, Chrome. Laat deze laatste browser nu ook standaard aanwezig zijn binnen Android. De teruggang ging steeds verder en je zult ook vrijwel geen enkele website meer aantreffen met Flash. uiteindelijk besloot Adobe voor Android terug te trekken en hier geen ondersteuning meer voor te bieden.

Beer Counter
Een applicatie die wellicht het voorbeeld is van totaal geen nut en geen vertrouwen hebben is Beer Counter. Tijdens een avond stappen betaal jij een rondje, hier de rest van de vrienden op zijn beurt. Zo werkt het normaal. Beer Counter was er juist om het drinkgedrag bij te houden om zo de rekening aan het einde van de avond te kunnen vereffenen. Het resultaat was, als je dan nog nuchter was, dat je slaande ruzie had met je vrienden omdat jij een rondje meer had betaald of iemand juist een duurder drankje had besteld. Laat nog maar even buiten beschouwing dat je het ook nog eens ging bijhouden in de kroeg. Het idee was leuk, uitwerking was zeer minimaal.

Brostache
Wat het idee achter deze app is blijft nog steeds een raadsel. Steeds meer mensen vonden het leuk om op selfies een soort van snor te tonen. Vooral onder de vrouwen met lange haren was dit een hype. Voor de vrouwen zonder lang haar, of mannen zonder snor, was deze applicatie ontwikkeld. En uiteraard kon je het direct delen op sociale media. Het nut blijft ons nog steeds onbekend!

G-Massage
De bedenkers achter deze applicatie hebben bedacht dat de trilfunctie van een smartphone ook prima kan werken als een soort massagesalon. Met een drietal opties kon je de smartphone laten trillen om zo de nodige ontspanning te krijgen. Iedereen weet dat de trilfunctie van een smartphone niet dermate krachtig is en veel mannen onder ons denken aan dergelijke trilzaken aan andere mogelijkheden!

Hello My Name Is
Verander de smartphone in een naambadge. Dat is was de makers gedacht moeten hebben bij deze applicatie. Groot boven in het scherm staat: “Hello, my name is” waarna je zelf jouw naam opschrijft. Ik weet zeker dat iedereen nog wel vaardig genoeg is om jezelf even voor te stellen in plaats van een dergelijk scherm te tonen. Het komt compleet ridicuul over en eigenlijk wordt er direct ook een oordeel over jou gedaan! Laten wij deze applicatie dan ook maar snel vergeten!

I Am Rich
In eerste instantie werd deze applicatie beschikbaar gesteld in iTunes waar je $ 1000,- moest betalen voor de applicatie. En wat kreeg je er voor? Een shot van een diamant in lage resolutie. Makkelijk binnenharken dachten de makers, maar Apple had al snel deze applicatie verwijdert. Inmiddels is de applicatie al compleet dood en zelfs gratis beschikbaar binnen Android. Bespaar je echter de ruimte en download een fatsoenlijke applicatie. Je wordt nooit rijk en met een diamant op het scherm, op lage resolutie, wordt je eerder uitgelachen dan gewaardeerd.

Fake Call
Een ideale applicatie als je geen vrienden hebt! Eigenlijk is het nog een complete applicatie ook nog, want je kunt ook je eigen stem opnemen zodat het uiteindelijk lijkt of je ook werkelijk iemand aan de telefoon hebt. je kan zelfs naar jezelf berichten sturen! En ook de contacten kun je compleet bewerken alsof je constant bekende Nederlanders aan de lijn hebt. Een vreemde app en eigenlijk een applicatie enkel geschikt voor mensen die graag wil showen en bij de groep willen horen!

Pointless Button
Tja, de naam zegt het eigenlijk al. Als een bezetene blijf je maar tikken op het scherm en dan wordt je soms beloont met een plaatje. Een afbeelding van een kat of een ander zinloos voorwerp. het is zo zinloos dat je eigenlijk wel wil weten wat de volgende afbeelding wordt. Een applicatie die geestdodend werkt en totaal nutteloos is.

Kitchen Scale
Een applicatie die totaal geen nut heeft is misschien wel deze applicatie. Feitelijk moet je het zien als weegschaal, maar gooi er vooral geen melk, 3 kilo paprikapoeder of 600 gram gehakt op het scherm. Het weegt namelijk niets! Je geeft enkel wat zaken op in het scherm waarna de applicatie laat zien hoe groot ongeveer de portie moet zijn in diameter. In diezelfde cirkel kan ik alsnog 600 gram gehakt kwijt als ik maar opstapel! Dan toch maar terug naar de echte weegschaal!

Lick the Icicle
Ja inderdaad, de naam zegt het al! De maker heeft een applicatie ontwikkeld waarmee je eigenlijk je eigen scherm weer schoon likt als je het even niet in de gaten hebt! En als je het ook nog eens verkeerd of te lang doet vriest je tong ook nog aan het scherm vast! Het likken is al niet goed voor je, maar als je er ook nog in trapt is wellicht I Am Rich ook een prima applicatie voor je!

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen