René Dekker

Gepassioneerd techblogger en Pocketinfo bezoeker sinds de oprichting in 2005. En in 2014 geschopt tot eigenaar. Heb je tips of wil je samenwerken? Laat van je horen.

Mobiele games zijn populairder dan ooit. En dus staan de stores vol met games en blijven ontwikkelaars ze volop ontwikkelen. Wat moet jij kiezer als gebruiker: welke gametelefoon en welke games? Er zijn simpelweg te veel leuke games in de Appstore en de Google Playstore dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wij zetten de tien mobiele games die je gespeeld moet hebben voor je op een rijtje.

10. Dumb Ways to Die

De eerste titel in dit lijstje vraagt enige uitleg, de game werkt eigenlijk heel eenvoudig en dat is juist het mooie van dit mobiele spelletje. In het spel moet je ervoor zorgen dat je poppetjes niet op een erg domme manier doodgaan. De titel klinkt nu wel logisch, toch?

De game is opgebouwd uit minigames. Een zo’n minigame betreft een stuk waarbij je met een vork een stuk toast uit een broodrooster moet zien te krijgen, uiteraard zonder de zijkanten van het broodrooster te raken. Ook moet je ervoor zorgen dat je poppetjes op tijd springen omdat ze bellend een trein in lopen. Als je ze niet laat springen, vallen ze tussen de trein en het spoor en ben je een leven kwijt.

dumb-ways-to-die-app

Dumb Ways to Die heeft een ontzettend grappige vormgeving en zelfs een eigen nummer. Dat liedje is ontzettend catchy en als je het een tijdje hebt gespeeld zul je het deuntje niet meer uit je hoofd krijgen.

De game is, zoals gezegd, erg eenvoudig in de opzet, maar naarmate de levels vorderen wordt het tempo opgeschroefd zodat het steeds lastiger wordt om je poppetjes te redden. Het gaat na verloop van tijd niet alleen meer om je inzicht, maar ook om je snelheid. Dat is de ‘fun factor’ van deze game, want als je eenmaal beter wordt speel je ook weer nieuwe poppetjes vrij en op die manier kun je een tijdje zoet zijn in dit spel. Het mooiste is nog dat deze game helemaal gratis is.

9. Thomas was Alone

De vreemde eend in de bijt in dit lijstje is Thomas was Alone. Voor maar tien cent kun je deze titel toevoegen aan je verzameling; een game die daar zeker thuishoort. Het is geen spel voor wanneer je down bent, zie daarvoor nummer 10 of 4 uit deze lijst. Dit spel zet je aan het denken. Misschien niet op de manier die je verwacht, maar denken ga je zeker.
In het spel, dat bestaat uit eenvoudig vormgegeven vierkantjes en rechthoekjes, moet je deze zelfde vierkantjes en rechthoekjes veilig van a naar b zien te krijgen. Het klinkt heel makkelijk, maar zoals het vaak is met dit soort games, is dat het allerminst.

Er worden steeds nieuwe manieren gezocht om je uit te dagen. Zo kan het gebeuren dat je een keer een level op zijn kop moet spelen of je achterna gezeten wordt door een muur met spikes.

8. GTA: Chinatown Wars

Deze game is origineel uitgekomen voor de PlayStation Portable, een handheld console. Dat betekent dat deze ideaal is om onderweg te spelen.

Het verhaal van het spel begint met je personage dat voor dood wordt achtergelaten in Chinatown, de meest gevaarlijke buurt van de stad.
Voor de kenners van de GTA games moet dit spel gesneden koek zijn, net als bij de titels van de thuisconsoles moet je missies doen om verder te komen in het verhaal.

Wat een verschil is met de andere titels is dat deze game voor een deel weer teruggaat naar zijn roots. De camera staat namelijk niet helemaal bovenop de actie, maar een beetje schuin. De manier waarop Chinatown Wars is vormgegeven is ook een verschil met de andere games. Het lijkt wat meer uit een stripboek dan de realistische vormgeving die de titels normaal gesproken hebben.

gta-china-town-wars

Uiteraard zijn er genoeg auto’s om te stelen. Ook krijg je een leuk verhaal om je tanden in te zetten. Naast een goede verhaallijn en leuke gameplay is er ook toffe muziek. Een goede soundtrack is namelijk een van de aspecten waar de GTA serie om bekend staat.
Het is goed om te zien dat GTA: Chinatown Wars zijn weg naar het mobiele platform heeft gemaakt. Want eigenlijk is het een beetje een ondergeschoven kindje in de GTA reeks.

Grand Theft Auto: Chinatown Wars is te downloaden voor zowel IOS als Android voor €1,99, wat een koopje voor een titel als deze.

7. Plants vs. Zombies

Ook een beetje een vreemde eend in de bijt is Plants vs. Zombies. Dit is een titel die console- en pc-gamers maar al te goed kennen, maar voor mobiele gebruikers is dit misschien minder het geval. Des te meer reden om de game in het lijstje op te nemen.

Bij Plants vs. Zombies moet je je huis verdedigen tegen, jawel, aanvallende zombies. Dit klinkt misschien een beetje vreemd en eng, maar de manier waarop alles is vormgegeven maakt dit spelletje erg koddig. Je verdedigt je huis namelijk niet met jachtgeweren of machetes, maar met onder andere een plant die erwten afschiet, een kersenbom of een landmijn in de vorm van een aardappel.

Niet alleen de gameplay is ontzettend grappig. Maar ook de grappen die gemaakt worden zijn goed om je kaakspieren op de proef te stellen. Zo krijg je af en toe “tips” om de game beter te spelen, maar komen deze van de zombies zelf.

Als je ook eens wilt weten hoe het is om je huis met planten te verdedigen tegen hordes zombies, kun je de game downloaden. Het spel is gratis voor Android en voor €0,99 te downloaden in de App Store voor IOS.

6. Worms 2: Armageddon

Wederom een bijzondere titel. De meeste mensen kennen deze game wel. Toch is een opfriscursus waarschijnlijk wel even handig.

Worms is een strategiespel waarbij wormen het tegen elkaar opnemen op verschillende locaties. Dat kan de maan zijn, maar ook een straat in Groot-Brittannië. Of wat dacht je van een gevecht tussen wormen op het strand van Normandië? Het kan allemaal in dit spel.

Natuurlijk is het hele spel gemaakt met een gigantische knipoog, van de wormen zelf tot de spelletjes, van de locaties tot de wapens. Alles in dit spel is gemaakt om een glimlach op je mond te toveren.

worms-2-armageddon

Een van de leukste en krachtigste wapens in het spel is de heilige handgranaat. Zodra je dit wapen naar je doel hebt gegooid, telt deze handgranaat af naar nul, waarna een engelenkoor “Hallelujah” zingt. Na deze samenzang is er een gigantische ontploffing en als je het een beetje tactisch hebt gespeeld, veeg je de meeste tegenstanders van het veld.

Worms 2: Armageddon is uitgekozen voor deze top tien omdat je de meeste waar voor je geld krijgt. Er zijn meer titels van Worms uitgekomen voor de mobiele apparaten, maar deze is het meest geoptimaliseerd.

Voor €4,99 is het spel te downloaden in de App Store en voor €3,99 kun je hem downloaden voor je Android apparaat.

5. Five nights at Freddy’s

Dit is de enige horrorgame in dit lijstje en met goede reden. Als je dit spel eenmaal hebt gespeeld, durf je geen enkele horrorgame meer in huis te halen, laat staan te spelen.

Five nights at Freddy’s speelt zich af in een pizzatent. Dat klinkt niet eng, maar dat is het wel. Je bent namelijk geen serveerder of pizzabakker. Je bent de beveiliger van een restaurant. Nadat er vreemde dingen zijn gebeurd, is het aan jou de taak om de boel in het gareel te houden.

Nog steeds niet overtuigd dat dit een enge game is? Dan moet het hiermee wel lukken. In het pizzarestaurant ben je niet alleen: de mechanische poppen die overdag aanwezig zijn om de kinderen te vermaken, komen ‘s avonds tot leven. Wanneer je de camera op ze richt bewegen ze niet, Je kunt de camera niet constant op ze houden, want dan loopt je batterij leeg. Alles is speciaal gemaakt om jou de stuipen op het lijf te jagen.

Zelfs het omschrijven van dit spel doet geen recht aan het gevoel dat je krijgt als je het spel speelt. Je moet het echt uitproberen. Dat kan op je Android apparaat voor €2,45 en op IOS voor €2,99.

4. The Bards Tale

Van een angstaanjagende titel weer snel door naar een hilarische titel. Een rollenspel of RPG met humor, dat valt prima te combineren. Zo bewijst The Bards Tale zonder meer. Hoewel het eigenlijk niet echt een RPG is. Het is eerder een avonturenspel met een RPG-sausje eroverheen gegoten en als garnering is er de broodnodige humor.

Als speler kruip je in de huid van ‘The Bard’ zoals de titel van het spel al een beetje weggeeft. De echte naam van deze opportunistische muzikant die het redden van de wereld niet echt ziet zitten, wordt niet gegeven. Zijn motivatie is eigenlijk heel erg eenvoudig, hij doet het voor het geld en de vrouwen, of zoals hij zelf zegt: “Coin and Cleavage”.

De verteller van het verhaal heeft een ontzettende hekel aan het hoofdpersonage en laat dit ook duidelijk merken als hij het verhaal vertelt. Dit met alle hilarische gevolgen van dien. Je hebt twee keuzes om het einde van het verhaal te bepalen, maar dat einde gaan we hier niet weggeven natuurlijk. Daar moet je zelf achter komen. Dit pijnigend grappige verhaal is te spelen voor €1,99 op Android en voor IOS voor €2,99.

3. Angry Birds

Natuurlijk staat Angry Birds op dit lijstje. Dit spel moet je minimaal een keer gespeeld hebben en nu is een beter moment dan ooit om hiermee te beginnen.

Als je het spel nog nooit gespeeld hebt, is hier een korte samenvatting van het eenvoudige en bizarre verhaal: Varkens hebben de eieren van de vogels gestolen. Om deze terug te halen gebruiken de vogels een katapult en hun eigen lijf. De ene vogel heeft krachten, de andere niet.

angry-birds

Je moet de varkens vernietigen door hun constructies allemaal af te breken. Dat is aan het begin erg makkelijk en naarmate het spel vordert, wordt het natuurlijk steeds moeilijker om een level te voltooien.

Voor zowel Android als IOS is het spel gratis te downloaden met mogelijkheid om later een betaalde versie aan te schaffen.

2. GTA: San Andreas

De tweede Grand Theft Auto titel in dit lijstje en volgens de fans een van de beste games uit de serie. Hoewel GTA 5 ook goed ontvangen is, maar die is natuurlijk niet beschikbaar voor je mobiele apparaten.

Deze GTA game speelt zich af in de jaren negentig in, zoals je waarschijnlijk wel kunt raden, de fictieve staat San Andreas. Als hoofdpersonage Carl Johnson kom je allerlei bizarre personages tegen die je opdrachten geeft om uit te voeren.

Hoe verder je komt in het verhaal, hoe meer verschillende steden. Je begint in het Grand Theft Auto equivalent van Los Angeles, Los Santos. Daarna begeef je je op het platteland om de stad heen. Ook doe je San Fiero (San Francisco) en Las Venturas (Las Vegas) aan.

gta-san-andreas

Het spel wordt door fans nog steeds een warm hart aangedragen. Ook critici waren destijds zeer te spreken.

Als je deze GTA Classic nog niet hebt gespeeld, dan is nu je kans! Op IOS en Android kun je hem aanschaffen voor €6,99.

1. Marvel puzzle quest

Deze game bevat de bekende drie op een rij gameplay die je kent van Bejeweled en Candy Crush, maar dan met een twist. Door drie, vier of vijf steentjes tegelijk te combineren val je aan of verzamel je krachtpunten voor een sterkere aanval. Dit klinkt ingewikkeld. Maar als je weet hoe je Candy Crush moet spelen, weet je ook hoe je dit spel moet spelen.

De aanvallen worden uitgevoerd door je favoriete Marvel personages zoals Iron Man, Spider-Man of Captain America. Ook is het natuurlijk de bedoeling alle personages te verzamelen. Dit kan langzaam door punten te verzamelen via toernooien en gevechten, of versneld door te betalen voor diezelfde punten.

Het spel combineert twee populaire dingen: de drie op een rij gameplay van Candy Crush en de strip/filmhelden van Marvel. Dat maakt deze titel een terechte nummer een.

marvel-puzzle-quest

René Dekker

Gepassioneerd techblogger en Pocketinfo bezoeker sinds de oprichting in 2005. En in 2014 geschopt tot eigenaar. Heb je tips of wil je samenwerken? Laat van je horen.

Gerelateerde artikelen