Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Afgelopen jaar zijn er weer enkele smartphones gelanceerd met twee beeldschermen. Zet deze trend zich voort?

Er speelde zich veel af in 2016 op smartphone gebied. Hier vind je bijvoorbeeld de beste smartphones uit 2016 en eerder spraken wij al van enkele gimmick of trends uit 2016. Een andere trend is misschien wel de smartphone met twee beeldscherm. Afgelopen jaar zagen we de nieuwe LG V20 met een extra beeldscherm voor notificaties en ook Samsung deed mee met zijn Clambshell telefoon de W2017.

Twee beeldschermen

Op dit moment zijn processors veel sneller geworden waardoor telefoons veel meer aan kunnen. Het is geen enkel probleem meer om twee camera´s softwarematig te combineren zodat je tot wel 10x kunt inzoomen. Apple weet zo zijn A10 processor prima te gebruiken in de iPhone 7 Plus.

Twee beeldschermen is zeker mogelijk. Maar wat is dan het voordeel van twee beeldschermen? Het grootste voordeel is de mogelijkheid om continu notificaties weer te geven. Veel van wat je met de smartphone doet, heeft te maken met meldingen. Iedereen gebruikt WhatsApp of verschillende nieuws feeds. In plaats van je primaire beeldscherm te activeren kun je natuurlijk ook de berichten op een beeldscherm achterop je smartphone lezen. Dat beeldscherm hoeft daarvoor niet de volledige beeldcapaciteit te hebben en dit kan batterij capaciteit besparen.

LG V10 & LG V20

In Europa kennen we vooral de LG V10 als smartphone met meerdere beeldschermen. Het toestel is uitgebracht in 2015. Het grootste hoogtepunt van de smartphone was het tweede beeldscherm. Beide bevinden zich echter aan de voorkant. Het primaire scherm en het tweede scherm van LG V10 zijn boven elkaar geplaatst. Hierdoor mis je het voordeel dat notificaties zichtbaar zijn wanneer het toestel met het beeldscherm om de tafel ligt.

twee beeldschermen LG V10

De LG V10 heeft een vlaggenschip configuratie. De smartphone bezit een 5,7-inch Quad-HD hoofdscherm en een 2,1 inch beeldscherm met 160 × 1040 resolutie. Wanneer het hoofdscherm is afgesloten blijft het extra scherm basisinformatie zoals datum, het weer en meldingen weergeven. Het toestel wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 808 met 4 GB werkgeheugen.

Het tweede toestel dat LG heeft gelanceerd met twee beeldschermen is de LG V20 in 2016. Het laatste vlaggenschip van LG was vooral gericht op muziek, 4 DAC´s, maar bezit ook twee beeldschermen. Net als zijn voorganger heeft de LG V20 een 5,7-inch hoofdscherm met een extra scherm bovenin. De V20 heeft een veel helderder beeldscherm en de lettertypes zijn met 50% vergroot. Verder is de functionaliteit hetzelfde als bij de LG V10.

De LG V20 wordt aangedreven door Qualcomm’s Snapdragon 820 processor met 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. De smartphone heeft twee hoofdcamera’s, een 16-megapixel camera en een 8-megapixel camera.

Samsung W2016 en W2017

In 2015 lanceerde Samsung de W2016 ClambShell telefoon in China. Het is een high-end klaptelefoon. De smartphone had twee 3,9-inch beeldschermen met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Vorig jaar lanceerde Samsung de opvolger van het toestel, de W2017.

De Samsung W2017 Veyron heeft twee beeldschermen. Zowel binnen als buiten vind je een 4,2-inch Full-HD Super AMOLED-scherm. Beide hebben een resolutie van 1080 × 1920 pixels. Het toestel is uitgerust met de vlaggenschip processor van 2016, de Qualcomm Snapdragon 820 processor. De W2017 heeft daarnaast 4 GB werkgeheugen en 64 GB aan opslagruimte. De smartphone draait op het Android besturingssysteem en heeft een 12-megapixel camera en een 2.300 mAh batterij. Het toestel is niet beschikbaar in Europa.

Twee beeldschermen W2017

YotaFone

In Rusland kun je al lang een smartphone met twee beeldschermen kopen. In 2014 lanceerde Yota de YotaPhone 2. Een smartphone met een 5-inch Full-HD beeldscherm aan de voorzijde en achterop een e-ink beeldscherm. Dat scherm is bijvoorbeeld te gebruiken voor het lezen van boeken. Erg succesvol was het toestel niet, ondanks prima specificaties. De smartphone word aangedreven door een Snapdragon 801 met 2 GB aan werkgeheugen en 32 GB opslag. Bronnen van Nu.nl melden dat er slechts 75.000 exemplaren verkocht zijn van de verschillende versies van de YotaFones.

yotaphone 2

In 2017 verwacht men een nieuwe versie van de ´Russische iPhone´ zoals het apparaat genoemd werd door de Russische premier Dmitri Medvedev. Een groot deel van Yota Devices is in handen van de Russische staat. De geruchten spreken van een YotaPhone 3 die door de Russische fabrikant wordt ontwikkeld in samenwerking met CoolPad. CoolPad is een Chinese fabrikant van smartphones. Dit toestel zal ook in China beschikbaar zijn en het Russische bedrijf zal de Europese markt niet negeren.

Mysterieuze Meizu

Ook in China ontwikkelt men een smartphone met twee beeldschermen. Uit nieuwe patenten van Meizu blijkt dat het Chinese bedrijf ook een smartphone ontwikkelt met een klein scherm op de achterkant.

Meizu Vlaggenschip twee schermen

Uit de volgende beelden blijkt dat Meizu een smartphone ontwikkeld met een groot en kleine beeldscherm. De dubbele positie layout is hetzelfde als bij de YotaPhone. Het basis scherm bevind zich vooraan en achterop treffen we een klein rond beeldscherm dat meldingen laat zien. Een van de grote uitdagingen voor twee beeldschermen is natuurlijk het batterij verbruik. Vandaar dat Meizu waarschijnlijk kiest voor een kleiner beeldscherm. Waardoor dit toestel zich tussen het YotaPhone concept en LG´s dubbele schermen bevind.

Meizu twee scherm patent

Is een tweede beeldscherm een gimmick of een algemene verbetering van de smartphone? De functionaliteit van een tweede scherm kan nogal verschillen. Van simpele notificaties bij de LG V20 tot een volledige e-reader bij de Russische YotaPhone. Misschien wordt het compacte beeldscherm achterop van Meizu wel de nieuwe standaard. In 2017 gaan we met grote waarschijnlijkheid meer smartphones zien met twee beeldschermen. De YotaPhone wordt verwacht in 2017 en het toestel van Meizu kan ook zomaar in 2017 verschijnen. Waarschijnlijk te vroeg om van een trend te spreken. Maar wie weet wat er in 2018 gebeurt.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen