René Dekker

Gepassioneerd techblogger en Pocketinfo bezoeker sinds de oprichting in 2005. En in 2014 geschopt tot eigenaar. Heb je tips of wil je samenwerken? Laat van je horen.

Google begint met de uitrol van Android 5.0 Lollipop voor de Google Play-editie van Samsungs Galaxy S4. Vanaf deze week kunnen gebruikers een melding op hun toestel verwachten waarin de langverwachte update wordt aangekondigd. Dat meldt de techwebsite Androidpolice op basis van bronnen rond Google.

Door de update wordt het huidige besturingssysteem van de Samsung Galaxy S4 Google Play, Android 4.4 KitKat, vervangen door Google’s nieuwste versie, Android 5.0, ook wel Lollipop genoemd.

Android 5.0 Lollipop Google Play Edition Samsung Galaxy S4De update geldt alleen voor de Galaxy S4 die voorzien is van een Google Play-uitvoering. De normale Samsung Galaxy S4 met Samsungs eigen Android-skin komen niet voor de update in aanmerking. De Google Play-editie is een speciale versie van het voormalige vlaggenschip van Samsung. Het toestel draait op een kale versie van Android, met firmware die ook geïnstalleerd staat op onder andere de Nexus-toestellen. De komende maanden krijgen meer Samsung telefoons een update naar het nieuwe besturingssysteem, waaronder de Samsung Galaxy Alpha, Note 4 en uiteraard de Galaxy S5.

Android 5.0

Lollipop werd begin juli al door Google aangekondigd, maar zag vorige maand pas echt het levenslicht en werd door de telecomgigant aan het grote publiek getoond. Met de update veranderen er een aantal dingen aan het interface van Google’s besturingssysteem. Zo wordt het notificatiecentrum flink op de schop genomen. Bij Lollipop is het bijvoorbeeld mogelijk om vanuit dat centrum berichten te beantwoorden. Een andere opvallende vernieuwing is het lockscreen. Was daar voorheen nog slechts een inlogmethode zichtbaar, bij Android 5.0 zullen de binnenkomende notificaties daar verschijnen, zoals nu ook al het geval is bij Apple’s iPhone.

René Dekker

Gepassioneerd techblogger en Pocketinfo bezoeker sinds de oprichting in 2005. En in 2014 geschopt tot eigenaar. Heb je tips of wil je samenwerken? Laat van je horen.

Gerelateerde artikelen