Wordt het nu écht tijd voor een nieuwe smartphone?

Ga naar Telefoon.nl en vind vandaag nog jouw deal!

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Jaarlijks lanceren de grote merken hun nieuwe vlaggenschepen. Toestellen die beschikken over de allernieuwste technieken en features. Van verkoop gimmicks tot de meest handige nieuwtjes. Irisscanners, modulair design en nog veel meer. In 2017 verwachten we de nieuwe Galaxy S8, LG G6, HTC 11, Huawei P10, iPhone X & iPhone 7s, Motorola Moto Z 2017 en een nieuw Sony Xperia vlaggenschip.

Veel fabrikanten lanceren hun smartphones tijdens grote evenementen zoals het Mobile World Congress te Barcelona of tijdens IFA in Berlijn. Het eerste evenement is MWC 2017 en daar verwachten we al enkele interessante modellen. 2017 is het jaar van de Samsung Galaxy S8, de Huawei P10, de Motorola Moto Z, de HTC 11, een Sony Xperia, de LG G6, iPhone 7s en misschien wel een iPhone X. Via renders en concepten geven we alvast een beeld van de verwachte toestellen. Hier zijn de laatste geruchten op een rij.

Samsung Galaxy S8 vlaggenschepen geruchten, specs en nieuws

Samsung is de grootste smartphone fabrikant in de wereld. De totale smartphone verkoopcijfers van vorig jaar zijn echter nog niet binnen om het 2016 te bevestigen. Afgaande op de jaarcijfers van de gigant mogen we concluderen dat het bedrijf veel smartphone verkocht. Want zelfs met het Galaxy Note 7 debacle wist de Smartphone divisie van Samsung een winst van 2 miljard euro te behalen. Jaarlijks lanceert Samsung vlaggenschepen in de Galaxy S lijn en Galaxy Note lijn.

Vol verwachting kijkt iedereen uit naar de Samsung Galaxy S8 broers. In maart 2017 gaan we de twee grote smartphones voor het eerst live zien. Zoals je waarschijnlijk wel weet heeft Samsung vorig jaar een mega deal met Qualcomm gesloten. De twee bedrijven hebben samen de nieuwe 10nm Snapdragon 835 processor ontwikkeld. Het gevolg is, dat Samsung misschien wel de eerste smartphone levert met deze razend snelle chip. Sterker nog het lijkt of andere fabrikanten zelfs moeten wachten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft misschien wel alle Snapdragons 835 ingepikt. Of die geruchten waar zijn, is nog niet bekend en langzaam zien we ook steeds meer toestellen met een Snapdragon verschijnen op de verschillende benchmarks. Vandaag werd ook bekend dat Samsung in navolging van de Galaxy Note 7, de Galaxy S8 zal uitrusten met 6 GB in bepaalde markten. In een belangrijke markt als China zijn vlaggenschepen met 4 GB bijvoorbeeld zwaar in de minderheid.

Design Galaxy S8

In de afgelopen maanden zijn er verschillende renders in de wereld gekomen van de Galaxy S8 vlaggenschepen. Je vindt hier een kleine selectie van de mogelijke ontwerpen. Het is echter nog onzeker hoe de toestellen er uit gaan zien. Deze week werd er zelfs een render online gezet waarbij de AI assistent (kunstmatige intelligentie) van Samsung, Bixby, een eigen knop had gekregen. Over één ding zijn bijna alle concept ontwerpers en makers van renders het eens. De home knop wordt opgeofferd voor zeer dunne bezels.

Samsung Galaxy S8 unofficial

Samsung Galaxy S8 lek

De laatst geruchten melden dat beide toestellen met een Edge zijn uitrust. De normale variant krijgt een 5,8-inch Super AMOLED beeldscherm met een resolutie van 2960 x 1440. Jazeker dat is meer dan Quad-HD. Want de Galaxy S8 krijgt een grotere beeldverhouding, 18.5:9. Normaal is dat namelijk 16:9. De Galaxy S8 Plus heeft een 6,2-inch Super AMOLED beeldscherm ook met een resolutie van 2960 x 1440 pixels. Men verwacht dat de scherm-tot-body verhouding van het tweedal 83 procent is.

Galaxy S8 AMOLED Prototype

Huawei P10 vlaggenschip, specs en nieuws

Jaarlijks lanceert Huawei een Huawei ‘P’ vlaggenschip. Dit jaar is het de beurt aan de Huawei P10. Nadat de Chinese fabrikant vorig jaar heeft laten zien dat het met recht de nummer drie smartphone fabrikant in de wereld is, zijn de verwachtingen hoog. De Huawei P9 en natuurlijk de indrukwekkende en dure Huawei Mate 9 Porsche design lieten zien dat het bedrijf mee doet in de top.

De Huawei P10 verschijnt waarschijnlijk in een normale en een Edge versie. De laatste heeft een design vergelijkbaar met de Huawei Mate 9 Pro. Men verwacht dat het vlaggenschip een 5,5-inch beeldscherm heeft met Quad-HD resolutie (2560 x 1440 pixels). De krachtbron van de smartphone is de Kirin 960 processor. Een octa-core processor uit eigen huis die maximaal is geklokt op 2,3 GHz. Waarschijnlijk zien we een normale versie met 4 GB en een Huawei Plus met 6 GB aan werkgeheugen en de vlaggenschepen krijgen maximaal 256 GB aan opslagcapaciteit.

Huawei P10 en P10 Plus by Reviewer

Succesvolle Chinees/Duitse samenwerking

Vorig jaar verraste Huawei vriend en vijand met de samenwerking met het Duitse cameramerk Leica. Het resulteerde in twee prachtige toestellen. Uiteraard treffen we achterop de Huawei P10 ook twee Leica camera´s. Welke cameraspecificaties de P10 krijgt, dat is nog niet helemaal duidelijk. Het lijkt er op dat één camera een resolutie heeft van 12-megapixels. Waarschijnlijk kun je net als bij de Mate 9 inzoomen dankzij beide camera´s en uiteraard zullen we Phase Detection Autofocus (PDAF) en een dual tone LED-flitser aantreffen. De laatste afbeeldingen uit China laten de twee camera’s zien met enkele interessante sensoren.

Deze week werd zelfs de verwachte prijs van de Huawei P10 bekend. Tenminste, dat lijkt er op. Roland Quandt een bekende Twitter lekker verklapte de prijzen. De Huawei P10 uitgerust met 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB intern geheugen kost volgens hem 550 euro. Wil je de Huawei P10 Plus kopen? Het premium vlaggenschip met maar liefst 6 GB aan werkgeheugen en 128 GB opslag kost 730 euro. Het lijkt er op dat de toestellen in vier kleuren beschikbaar zijn: zilver, zwart, blauw en goud.

HTC 11 vlaggenschip geruchten, specs en nieuws

Het is stiller dan normaal rond het nieuwe vlaggenschip van HTC. Dat komt ook omdat HTC als eerste een vlaggenschip heeft gelanceerd. De HTC U Ultra is daarmee het eerste vlaggenschip in 2017 van de grote merken. Het toestel brengt zelfs een AI assistent mee, Sense Companion. Hiermee is de lancering van een HTC 11 in maart of april in eens minder logisch. Toch zit er nog één HTC toestel in de geruchtenmachine, de HTC Ocean.

De verkopen van het vlaggenschip uit 2016, de HTC 10, vielen tegen. De telefoon werd vlak na zijn lancering verkozen tot beste camera smartphone en critici waren lovend over de telefoon. Men kocht het apparaat echter niet. Na het Galaxy Note 7 debacle werden de verkoopcijfers tijdelijk verbeterd, maar ook dat mocht niet baten.

Veel is er niet bekend over het volgende vlaggenschip van HTC. We weten dat de fabrikant gebruik gaat maken van de nieuwste Snapdragon 835 processor. Want in een interview zei Chialin Chang, HTC’s President van Smartphones en Connected Devices, dat zijn bedrijf zal moeten wachten met een eventueel debuut. De volgende smartphone verschijnt pas wanneer de juiste componenten beschikbaar zijn. Hij wees daarmee op de Snapdragon 835 processor die volgens sommige geruchten volledig door Samsung in beslag wordt genomen de eerste maanden. Dat er een nieuw vlaggenschip zal komen is dus zeker. Het is echter onbekend of deze de naam HTC 11 krijgt.

HTC Ocean concept

Vorig jaar al lekte een HTC concept door Evan Blass. Hij wist een filmpje te bemachtigen van een vlaggenschip toestel van HTC met twee hoofdcamera’s en een knoploos design. Het toestel zou te bedienen zijn door aanraking van de randen. Misschien dat de Taiwanese fabrikant dit jaar mee doet aan de trend van dubbele hoofdcamera’s.

Sony Xperia vlaggenschip geruchten, specs en nieuws

De wereldbekende Xperia lijn heeft elk jaar één of meerdere vlaggenschepen. Voor dit jaar verwachten we weer een Sony Xperia die wordt aangedreven door de snelste processor van Qualcomm. Dit jaar is dat de Snapdragon 835 processor. Volgens de laatste geruchten kunnen we deze smartphone wel eens tijdens het MWC in Barcelona zien. Een bron uit Georgië verklapt namelijk dat het Japanse bedrijf aan vijf smartphones werkt. Twee vlaggenschepen met de codenamen Sony Yoshino en Sony BlancBright.

De Sony Yoshino heeft volgens de bron de meest exclusieve specificaties. Het verwachte Xperia vlaggenschip verschijnt met een 5,5-inch 4K beeldscherm. Dat houdt in dat je een resolutie van wel 3840 x 2160 pixels hebt. De smartphone wordt aangedreven door de Snapdragon 835 processor met 4 GB werkgeheugen. Zoals je mag verwachten van Sony is de telefoon uitgerust met een uitstekende camera. Yoshino beschikt namelijk over de nieuwste IMX400 camerasensor. Over het ontwerp van de nieuwe Xperia is niets bekend. Je kan er vanuit gaan dat de telefoon een strak industrieel Japanse ontwerp krijgt.

Vorig jaar zagen we ook enkele indrukwekkende Sony concepten langskomen. De Sony Zeus en Shadow. Waarbij de Zeus misschien wel de meest realistische optie is en de Shadow een echte smartphone voor de gamer is.

Sony Shadow concept

Sony Zeus

Motorola Moto Z 2017 geruchten, specs en nieuws

Veel Moto fans waren bang dat het Motorola merk verloren zou gaan nadat het merk door Lenovo gekocht werd. In 2016 liet het Chinese Lenovo zien dat het geen plannen heeft om de Moto’s te schrappen. Het merk staat bekend om zijn uitstekende smartphone voor een aantrekkelijke prijs. Maar Moto maakt ook vlaggenschepen. De Moto Z in 2016 is een uitstekend voorbeeld.

Motorola liet in 2016 zien hoe je een modulaire smartphone maakt. Nadat LG het modulair ontwerp introduceerde was het Motorola die het ontwerp praktisch maakte. Niet je telefoon volledig opnieuw opstarten, maar je Module (Mod) simpel achterop je toestel plakken. De Moto Z was het vlaggenschip van Motorola in 2016. De telefoon beschikt over de Snapdragon 810 processor, uitstekende camera’s en een 16-punts connector. Je koppelt verschillende mods eenvoudig aan je telefoon en kunt de mod direct gebruiken.

Het is nog onduidelijk of de nieuwe Moto Z nu wel of niet een modulair ontwerp heeft. Het lijkt erop van niet. Heel veel is er nog niet bekend van het nieuwe Motorola vlaggenschip. Laatst werd een Moto Z met een Snapdragon 835 aangetroffen op Geekbench. De telefoon had naast de nieuwste Qualcomm processor 4 GB aan werkgeheugen. De looks van de telefoon lijken waarschijnlijk wel op de Moto Z. De opvallende cameraheuvel is een soort Moto teken geworden. Volgens een rapport van Tech Droider kan de nieuwe Motorola over een irisscanner beschikken.

 

Moto Z 2016 Moto Z 2017

LG G6 vlaggenschip geruchten, specs en nieuws

De LG G6 moet het Koreaanse bedrijf LG weer volledig in de top van de smartphone industrie brengen. In 2016 bracht het Zuid-Koreaanse LG twee vlaggenschepen op de markt, de LG G5 en de LG V20. Het revolutionaire modulaire ontwerp van de LG G5 mislukte echter en de LG V20 werd niet overal gelanceerd. Na de LG G5 toonde Motorola ook nog eens hoe je een veel slimmer modulair ontwerp maakt.

De LG G6 is waarschijnlijk de eerste smartphone met een Quad-HD beeldscherm. Het vlaggenschip beschikt waarschijnlijk over een 5,7-inch beeldscherm met een beeldverhouding 18:9 (bij veel telefoons is dat 16:9). De hoge beeldverhouding zal juist voor de multi-task opties binnen Android 7.0 geschikt zijn en ook voor VR doeleinden. Via The Verge zien we een concept foto van de LG G6 waarbij het toestel zeer smalle bezels heeft (de randen rond het beeldscherm). De G6 heeft volgens de meeste bronnen geen modulair design zoals zijn voorganger. Het toestel is gemaakt van glas en metaal en is hoogstwaarschijnlijk water- en stofdicht.

LG G6 conceptfoto

We verwachten dat het LG vlaggenschip van 2016 lijkt op de LG G5 en LG V20. Het vlaggenschip heeft een metalen design met dubbele camera achterop die horizontaal zijn geplaatst. Men verwacht dat de LG G6 ook wordt uitgerust met de snelste Qualcomm processor. De Snapdragon 835 wordt bijgestaan door minstens 4 GB aan werkgeheugen. Analisten verwachten dat LG meer LG G6 toestellen zal verkopen dan dat er G5 modellen over de toonbank gingen. Ze verwachten dat er minimaal vijf miljoen verkocht gaan worden. Het maken van de nieuwe G6 vlaggenschepen kost volgens hen minder dan dat het oude vlaggenschip kostte. Dus 2017 zou nog wel eens een goed jaar voor LG kunnen zijn.

Apple iPhone vlaggenschepen geruchten, specs en nieuws

Apple lanceert zijn iPhone vlaggenschepen volgens traditie in september. Toch zijn de verwachtingen hoog dat er net als in 2016 een extra model zal volgen. Want de iPhone bestaat dit jaar 10 jaar. Een van de bekende Apple analisten, Timothy Arcuri van onderzoeksbureau Cowen and Company verwacht er drie. De iPhone 7s en 7s Plus en daarnaast een iPhone X. De laatste zal waarschijnlijk zijn uitgerust met een veel besproken OLED beeldscherm en zeer rijk zijn uitgerust met features. Hij refereert aan de iPhone 8 als iPhone X en verwacht dat het toestel een groot 5,8-inch AMOLED beeldscherm krijgt. Er zijn verschillende geruchten die hem bevestigen en er wordt zelfs een OLED beeldscherm verwacht met afgebogen randen aan alle zijdes zodat het beeld de smartphone al het ware omhult.

iPhone X Apple iPhone 2017 concept

Vorig jaar moest Apple in China voor het eerst sinds vijf jaar zijn meerdere erkennen in een andere smartphone. In plaats van een iPhone verkocht de Oppo R9 beter dan een van de iPhones van Apple. Met de iPhone 7 lijkt het Amerikaanse bedrijf deze positie in 2017 vooralsnog niet terug pakt. Misschien dat de iPhone X met OLED beeldschermtechnologie hierin verandering kan brengen.

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen