Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Sinterklaas staat voor de deur en dat betekent lijstjes vol met wensen en veel heel veel cadeaus. Een super tof kado is natuurlijk een drone. We hebben vijf perfecte Sinterklaas cadeaus op een rij gezet.

Drones zijn er in verschillende maten en vormen. Van super kleine apparaatjes, selfiestick vervangers tot gigantische toestellen die ons internet zullen leveren. De laatste gaat in de toekomst ons leven zeker veranderen. De consumenten drones natuurlijk ook, want de kleine toestellen zijn super leuk en vaak best eenvoudig te besturen. Je schiet beelden en films zoals je nog nooit gezien hebt. In aanloop naar de feestdagen zijn de onderstaande drones een mooie toevoeging voor je verlanglijst.

1. Syma X8C

Syma is een bekend drone merk uit China. Het is een van de grootste leveranciers van drones in het budgetsegment. De Syma X8 serie zijn stevig gebouwde drones. Ze zijn eenvoudig te besturen en vliegen zeer stabiel.

De Syma X8C heeft een 2,0-megapixel camera voor foto’s en video’s. Dankzij een 6assen systeem vliegt de drone zeer stabiel en is het zelfs met forse wind eenvoudig te besturen. Je krijgt helaas geen live view. De X8C is met blade protectors circa 50 centimeter en vliegt tot 10 minuten. Je kunt de quadcopter tot 100 meter bij je vandaan besturen.

Drone Syma x8c

2. Parrot Minidrones Airborne Cargo

De Parrot Minidrones Airborne Cargo heeft een zeer robuust frame. De constructie is geoptimaliseerd voor uren vliegen. De drone heeft een stoere uitstraling door de het ruige design en felle kleuren. De quadcopter is zeer gebruiksvriendelijk en daarom geschikt voor kinderen en beginners. De Parrot maakt namelijk gebruik van een zeer ingenieuze stabiliteitstechnologie. Je kunt er zelfs stunts mee uithalen zoals een 360 graden flip.

Je krijgt geen controler meegeleverd bij de Parrot Minidrones Airborne Cargo. Je kunt het toestel via een app bedienen. De app is beschikbaar voor iPhones en iPads maar ook in de Google Play store. Geen zorgen dus voor Android smartphone en tablet eigenaren.

Parrot Mini Drone

3. Hubsan X4

Hubsan is ook een groot merk uit China. De Hubsan X4 is een van de nieuwste drones van de Chinese fabrikant. Deze quadcopter is klein, ongeveer 6 x 6 centimeter. Een ideaal toestel om films binnenshuis te maken. Ondanks de grootte, heeft het apparaatje een arsenaal aan functies.

De Hubsan X4 beschikt over een 2-megapixel camera waarmee je foto’s kan maken en 720p films. Het kleine toestel is eenvoudig te vliegen en maakt stabiele video opnames. Je kunt tot 7 minuten vliegen met de X4 en wel 75 meter ver. Het kleine apparaatje is dus ook geschikt voor het vliegen in villa’s.

Hubsan micro

4. WLtoys V959 Pro

De V959 Battleship Pro is een ruige drone van WLtoys. Het een van de ideale drones voor de beginner. Hij is niet al te duur en behoorlijk bestendig tegen crashen. Met dit degelijke apparaat kun je het vliegen dus goed leren. De V959 is gebruiksvriendelijk en heeft een 6-assige gyroscoop zodat het toestel stabiel in de lucht hang. De gevoeligheid van de controle is aan te passen zodat mensen van elk niveau kunnen vliegen.

De drone is zeer wendbaar en ook geschikt voor stunts als 360 graden flips en freestyle-tricks. In het donker is de Battleship goed te zien door de led-verlichting. Hij is ongeveer 30 centimeter in omvang en weegt 65 gram. De V959 heeft een geïntegreerde HD-camera onderop en je kunt de lenshoek verstellen voor meer flexibiliteit tijdens filmen. Je bestuurt de drone met het 2.4GHz radiosysteem. Je krijgt 8 tot 10 minuten vlieg tijd en de drone is tot 150 meter te besturen.

WLtoys v959 pro

5. Reely X6 Hexacopter

De Reely X6 is een compacte hexacopter. De drone 6 propellors en vliegt daardoor super stabiel door de lucht. De X6 is geschikt voor ervaren en beginnende piloten, de hexacopter heeft namelijk een beginners modus en expert modus. De drone heeft een ingebouwde camera van 1,2 megapixels waarmee je foto’s kan schieten en video’s maken. Films en foto’s die je maakt worden opgeslagen op een microSD-kaart. Het toestel wordt geleverd met een 2,4 GHz remote controller. Je krijgt ongeveer 5 minuten vliegtijd met de hexacopter.

Drone Reely X6

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen