Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Vivo heeft zijn eerste foldable uit de doeken gedaan: de Vivo X Fold. Je vouwt hem open als een boek, net als de Samsung Galaxy Z Fold. Voorlopig is hij alleen in China verkrijgbaar vanaf omgerekend 1.300 euro. Of en wanneer hij naar Europa komt, is onbekend.

Na Samsung, Huawei en Motorola komt nu ook Vivo met een eigen opvouwbare smartphone. Aan de binnenkant heeft hij een 8.03 inch groot OLED-display met een resolutie van 1916 bij 2160 pixels en verversingssnelheid van 120 hertz. Het beeldscherm aan de buitenkant is 6.53 inch in doorsnee en telt 1080 bij 2520 pixels. Net als het binnenste scherm is dit een OLED-paneel dat 120 keer per seconde het beeld ververst.

Als je de Vivo X Fold openklapt, is hij 162 bij 144,9 bij 6,3 millimeter. In opgevouwen toestand heeft hij de volgende afmetingen: 162 bij 74,5 bij 14,6 millimeter. Daarmee is hij zo’n 4 millimeter langer en 7 millimeter breder dan de Samsung Galaxy Z Fold 3. Volgens DisplayMate, een onafhankelijke testinstantie dat het scherm uitvoerig heeft bestudeerd, heeft de Vivo X Fold een beeldscherm van topkwaliteit.

Zowel aan de binnen- als de buitenkant heeft de Vivo X Fold een optische vingerafdruksensor.

Vivo X Fold specificaties

Vivo heeft veel tijd en aandacht besteed aan de scharnier. Volgens de Chinese smartphoneproducent kun je het toestel 300.000 open en dicht vouwen. Dat betekent dat je het toestel tien jaar lang open en dicht kunt doen als je hem dagelijks tachtig keer gebruikt.

De Vivo X Fold wordt aangedreven door een Snapdragon 8 Gen 1, de krachtigste chipset die Qualcomm momenteel aanbiedt op de consumentenmarkt. Het is een octa-core processor die kloksnelheden tot 3,0 GHz weet te halen. De CPU wordt bijgestaan door een Adreno 730 GPU, 12 GB RAM en 256 GB of 512 GB aan intern geheugen. De opslagcapaciteit uitbreiden met microSD-kaart behoort niet tot de mogelijkheden.

De camera’s lijken op die van de Vivo X70 Plus. De primaire camera heeft een resolutie van 50 megapixels en gaat gepaard met optische beeldstabilisatie (OIS). Daarnaast is de Vivo X Fold voorzien van een telefotolens en een ultragroothoeklens. Deze hebben een resolutie van respectievelijk 12 en 48 megapixels. Tot slot heeft Vivo zijn vlaggenschip een 8 megapixel periscopische lens gegeven. Hierdoor beschik je over 5x optische zoom. Dat betekent dat je kunt inzoomen op een voorwerp in de verte, zonder dat je daarbij aan kwaliteit hoeft in te boeten. Voorop vinden we een 16 megapixel selfiecamera.

Tot slot heeft de foldable een 4600 mAh batterij die 66 watt snelladen ondersteunt. Volgens de fabrikant laad je hem in slechts 37 minuten volledig op. Draadloos opladen kan met een snelheid van 50 watt. Het toestel draait op Android 12 met daaroverheen Origin OS Ocean.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Vivo X Fold is op dit moment alleen in China verkrijgbaar vanaf omgerekend 1.300 euro. De uitvoering met 512 GB geheugen heeft een adviesprijs van net geen 1.450 euro. Of en wanneer hij naar ons land komt, kunnen we op dit moment niet zeggen.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen