Asus gaat volgende week twee nieuwe tablets presenteren op de Computex-beurs in Tapai. Dat beweert tenminste Ausdroid, die een uitgelekte persfoto in handen heeft. De tablets zouden de naam ZenPad meekrijgen, een relatief vierkante schermratio hebben en een Intel-processor. 

De tablets hebben een relatief vierkante schermratio (4:3) zoals te zien op de foto. Bij een aantal eerdere Asus-tablets is namelijk een bredere beeldverhouding van 16:10 aangehouden.

Volgens Ausdroid verschijnt er een 7 inch- en een 8 inch-model van de ZenPad. Het 8 inch-model zou een schermresolutie krijgen van 20480 bij 1536 pixels en het 7 inch-model een lagere resolutie van 1024 bij 600 pixels. Laatstgenoemde zou wel een wat breder scherm krijgen.

Vermoedelijk krijgt de ZenPad een Intel-chipset mee, gezien het Intel-logo dat te zien is. Ook zien we op de voorkant van de tablet twee frontspeakers. De achterkant van de tablet lijkt wel van leer gemaakt. Verder vinden we zowel een camera aan de voor- als achterkant. Aan de rechterzijkant vinden we volumeknoppen en wellicht is de sleuf daar geschikt voor een microSD-kaart.
asus zenpad

Bron: Ausdroid

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!