Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Als je na het sporten vaak last hebt van spierpijn dan is er een hele fijne manier om je spieren te laten ontspannen met behulp van een massage. Hier zou je een massage gun voor kunnen gebruiken. Je zal dan heel snel merken dat de spierpijn minder wordt. Maar wat is zo een massage gun dan precies en waar moet je dan op letten als je de beste massage gun wil gaan kopen voor jezelf? Lees meer over het aanschaffen van een massage gun en waar je dan op moet letten bij het kopen van een massage gun in deze blog.

Wat is een massage gun eigenlijk?

Een massage gun is een apparaat waar je handmatig heel gericht een pijnlijke plek zou kunnen masseren. Tijdens het masseren stimuleer je de bloedsomloop. Hierdoor krijgen je spieren sneller de voedingsstoffen aangevoerd die voor herstel in de spieren zorgt.  Je hebt minder tijd nodig om je spieren te laten rusten, dus je zou veel vaker kunnen gaan sporten.

Hoe sterk moet de motor van je massage gun zijn?

De motor van je massage gun is voor een deel bepalend in de effectiviteit van de massage. Hoe meer trillingen deze per minuut afgeeft, hoe sterker de motor van je massage gun is. De beste massage gun heeft een motor die minimaal 1800 trillingen per minuut af kan geven.

Het instellen van je massage gun

Het is heel persoonlijk van wat voor massage iemand houdt. Zo kan iemand een stevige massage lekker vinden, maar iemand anders weer een lekker zachte massage. Bij het kopen van een massage gun zou je er dan ook op moeten letten dat je de intensiteit van de massage in kan stellen.

De beste massage gun heeft minimaal drie verschillende standen voor de intensiteit. Hierdoor kan je de intensiteit van de massage helemaal aanpassen naar je persoonlijke wensen.

Een massage gun op stroom of batterij?

Voor jezelf is het goed om te bepalen of je zou kiezen voor een massage gun met een stroomkabel, of een met een oplaadbare batterij.  Als je het apparaat vaak mee wil nemen dan is het beter om te kiezen voor een apparaat met een oplaadbare batterij.

Massage guns met een snoer zijn wel lager in de prijs, maar ze zijn minder makkelijk overal mee naartoe te nemen. Je hebt niet overal een stroompunt dat je kan gebruiken.

De opzetstukjes van een massage gun

Let bij het kopen van je massage gun op of er ook opzetstukjes bij je massage gun worden geleverd. De opzetstukjes zorgen voor een nog betere massage-ervaring dan zonder opzetstukken. Zo heb je een rond opzetstuk. Deze zijn te gebruiken om je spieren sneller te laten herstellen na een intensieve training.

Het spiraalvormige opzetstuk geeft een ontspannen gevoel als je last hebt van een stijve rugspier. Deze levert ook een bijdrage aan de flexibiliteit van deze spier. Het kogelvormige opzetstuk wordt gebruikt voor knopen in de spieren te masseren. En het platte opzetstuk is voor spieren die een extra massage kunnen gebruiken.

 

 

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen