Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Technische ontwikkeling stopt niet. Dat geldt natuurlijk ook voor hoofdtelefoons en oordopjes. Er is een nieuw tijdperk aangebroken voor de dopjes. Ze zijn niet langer meer bedrade muziek brengers, maar draadloze slimme accessoires. Wij introduceren de Sony Xperia Ear en Apple Airpods.

Beide zijn helaas nog niet uitgebracht maar verschijnen zeer snel. We nemen je mee naar de toekomst van de oordopjes als personal assistent.

Xperia Ear

Op de persconferentie van Sony tijdens IFA 2016 te Berlijn waren ze te zien. Hier werd ook onthuld dat de Xperia Ear in november van dit jaar verschijnt voor 200 dollar (circa 177,- euro). De Xperia Ear is een persoonlijke assistent die je op een zeer natuurlijke manier assisteert. Het laat je handsfree communiceren terwijl je aan het multi-tasken bent of bijvoorbeeld aan het mountainbiken. Je kunt je smsjes in je oor horen en iets terug sturen door je hoofd te schudden.

Xperia Ear

Ear specs

De Xperia Ear kun je besturen met stem opdrachten of aanraking. Het is lichtgewicht en geoptimaliseerd voor dagelijks dragen. De Ear heeft stemoptimalisatie en reduceert achtergrond geluiden. Het apparaat weegt 6,8 gram en de oplaadkoffer 39 gram. Het is IPX2 waterdicht.

Je kunt tot wel 4 uur praten en met het opladen vanuit de koffer zelfs 16 uur. De oor is tot wel 80 uur standby.

Wat doet de Ear?

Het navigeert je niet alleen door de stad, maar ook door je dag. Je hebt namelijk navigatie en je krijgt meldingen vanuit je agenda. De Xperia Ear is een slimme gesprekspartner en laat je desgevraagd alle Wikipedia info horen. Al je berichten leest de oor voor en wanneer je iets wil terug sturen vertel je dat gewoon.

https://youtu.be/PY7-UR5IIP0

Apple AirPod

De Apple AirPod (niet te vergissen met de AirPod auto) volgde iets later in september, tijdens het Apple event. Ook de Pod kun je rekenen tot de slimme accessoires. De AirPods maken vanzelf contact met je iPhone of iWatch wanneer je ze uit hun beschermdoos haalt. Pas wanneer je ze in je oor stopt verbinden de Pods met jouw Apple apparaat. Je kunt ze gebruiken voor muziek maar ook telefoneren en ook het beantwoorden van berichten. Ze zijn vanaf oktober beschikbaar voor 179 euro.

AirPod

AirPod specs

De oortjes hebben tot wel 5 uur leven op een lading. Je laadt ze ook nog eens razendsnel op, met 15 minuten kun je weer 3 uur verder. De bewaardoos is tevens oplader en geeft nog eens 24 uur batterijleven.
Het apparaat bestaat onder andere uit een W1 processor en optische sensoren. Daarnaast twee microfoons, antenne en een batterij. Dit alles zit stijlvol weggewerkt in de witte prachtige ‘oordopjes’.

https://youtu.be/RdtHX15sXiU

Hoe werkt de AirPod?

Ook de AirPod is een persoonlijke assistent die altijd bij je is en direct voor je klaar staat. Je activeert Siri met twee tikjes op een Pod. Vervolgens kun je zonder je iPhone je broer bellen, navigatie starten naar je afspraak of gewoon wat feitjes verzamelen om de tijd te doden en dit alles zonder je iPhone uit je zak/tas te halen.

Welke is beter?

Het design van de AirPods is prachtig en het lijkt er op dat deze slimme oorplug iets geavanceerder is dan de Xperia Ear. Sony heeft natuurlijk het Android voordeel waardoor de Xperia een grotere potentiële afzetmarkt heeft. Beide kunnen ongeveer hetzelfde en zijn handig in dagelijks gebruik, al is het de vraag hoe fijn het is om de hele dag met een plug in je oor te lopen.

Tot nader orde winnen de AirPods.

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen