Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Dinsdag 4 oktober is het zover: dan houdt Google een groots persevenement waar het een groot aantal nieuwe producten en diensten uit de doeken doet. Algemeen wordt aangenomen dat de zoekmachinegigant vanaf dit podium de veelbesproken Google Pixel en Google Pixel XL presenteert, twee nieuwe premium vlaggenschepen die Google zelf heeft ontworpen. Wil je de presentatie live volgen? Dat kan! Pocketinfo.nl legt uit hoe.

Dinsdagavond gaat volgens Hiroshi Lockheimer, vicepresident van Googles Android en Chrome OS afdeling, de geschiedenisboeken in. De topman wil niet in details treden, maar in een tweet verklapt hij dat we over acht jaar praten over 4 oktober 2016. Kortom, er staat ons morgen iets spannends te wachten.

Specificaties Google Pixel en Google Pixel XL

Twee producten die morgenavond wellicht het levenslicht zien, zijn de Google Pixel en Google Pixel XL. Al maanden wordt er reikhalzend naar de vlaggenschepen uitgekeken. In die tijd hebben we regelmatig foto’s, concepttekeningen en specificaties van beide toestellen zien opduiken.

Volgens de laatste stand van zaken kunnen we twee snelle krachtpatsers verwachten. Zo beschikken beide toestellen naar verluidt over een AMOLED-scherm en hebben ze onder de motorkap een Qualcomm Snapdragon 821 quad-core processor die geklokt is op 2.15GHz, 4GB RAM en 32GB of 128GB intern geheugen. Jammer genoeg is het geheugen niet met een microSD-kaart verder uit te breiden. Verder hebben we geluiden gehoord over een 12.3 en 8 megapixelcamera met optische beeldstabilisatie (OIS) en LED-flash, USB Type-C aansluiting, GPS, NFC, 4G-module en vingerafdruksensor. Ook zouden beide toestellen out-of-the-box draaien op Android Nougat.

De verschillen tussen beide toestellen vinden we in het schermformaat en de accucapaciteit. De Google Pixel heeft naar verluidt een 5 inch AMOLED-scherm met Full HD resolutie en 2770 mAh batterij. De grotere Google Pixel XL krijgt mogelijk een 5.5 inch AMOLED-display met een resolutie van 1440 bij 2560 pixels (Quad HD) en een accu met een vermogen van 3450 mAh.

Made by Google live stream bekijken

Het is mogelijk om de presentatie van de smartphones live te volgen. Google heeft de link voor de live video stream inmiddels online gezet. Daarvoor surf je naar deze link. Je hoeft je niet aan te melden of iets dergelijks: zodra het evenement begint kun je vanaf daar live meekijken.

De Made by Google live stream begint om 18:00 Nederlandse tijd. Noteer dat dus goed in je agenda.

Verdere onthullingen

Als we de berichten mogen geloven heeft Google dinsdagavond nog veel meer voor ons in petto. Zo gaat het gerucht dat de zoekmachinegigant morgenavond een geheel nieuw besturingssysteem onthult: Andromeda. Google zou Android en Chrome OS willen samenvoegen tot één nieuw OS. Eind vorig jaar ging een vergelijkbaar gerucht de ronde op internet, maar werd direct door het bedrijf ontkend. Mogelijk lag het project destijds nog op de tekentafel en wilde Google er nog niets over kwijt. Nu, bijna een jaar later, zouden er grote stappen voorwaarts gemaakt zijn en Google bereid zijn om de vruchten van zijn harde werk te tonen.

Over besturingssystemen gesproken: ook Android 7.1 wordt morgenavond mogelijk onthuld. Dit is de eerste Maintenance Release (MR) of incrementele update sinds de lancering van het besturingssysteem eind augustus. Zo krijgt het nieuwe OS mogelijk een nieuwe launcher, Google zoekbalk en introduceert Google zogeheten Launcher Shortcuts. Dit zijn een soort van snelkoppelingen die je op je hoofdscherm plaatst waarmee je direct naar een specifiek menu in een app wordt doorgeleid.

Naast twee nieuwe mobiele telefoons presenteert Google morgenavond wellicht nog veel meer hardware. Zo gaan er geluiden de ronde over een tablet (Pixel 7), een laptop (Pixel 3), Chromecast Ultra met 4K ondersteuning, Google Home assistent met kunstmatige intelligentie, nieuwe router en Google Daydream Virtual Reality platform.

Kortom, alle reden om dinsdagavond om 18:00 live te kijken naar de Made by Google presentatie. Kijk jij ook?

Anton Mous

Ik ben Anton Mous, technologieliefhebber en schrijver in hart en nieren. Na mijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heb ik me volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media, bloggen en de techindustrie. Door de jaren heen heb ik voor allerhande webredacties geschreven. Tegenwoordig werk ik als freelancer en schrijf ik onder meer voor Pocketinfo.nl.

Gerelateerde artikelen