Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Er zijn twee dingen die tegenstrijdig lijken. Als consument wil jij het nieuwste van het nieuwste, dus echte high-end mobieltjes. De fabrikant probeert die vraag te beantwoorden met ultranieuwe modellen die steeds sneller op de markt komen. En aan de andere kant gaat een mobiele telefoon veel langer mee dan die in je broekzak hebt; want je hebt vast na twee jaar alweer een ‘betere’ gekocht. De economische duur van een gemiddelde smartphone is toch snel vier jaar voor een Android en zeker zes jaar voor een iPhone.

Kies voor een opgewaardeerd model

Bovendien kun je de levensduur van je smartphone ook nog verbeteren. Dat is hoognodig omdat er elk jaar opnieuw veel meer dan een miljard smartphones worden verkocht. Meer dan een miljard mobieltjes die hun levensduur bij lange na niet halen omdat de technologie heel snel weer nieuwe smartphones eist. Refurbishing is het toverwoord om de snelle cyclus van steeds nieuwe telefoons te vertragen. Met refurbishing wordt bedoeld: het technisch herwaarderen van een smartphone zodat het langer mee kan gaan. Daar heb je veel minder nieuwe onderdelen voor nodig dan wanneer je een complete telefoon produceert.

Kiezen voor goed onderhoud van je huidige model

Een mobieltje al na twee jaar inwisselen is dus niet altijd nodig. De besturingssystemen krijgen geregeld een update. Heb je toevallig een high-end smartphone zoals een iPhone? Dan gaan de updates jaren lang door, tot wel zes jaar. Je spreekt dan van een duurzaam besturingssysteem. In elk geval houden de updates je toestel veel langer werkzaam dan je zelf kennelijk nodig vindt – omdat je ver daarvoor alweer een nieuwe hebt gekocht. Ben je voorstander van milieuvriendelijk bezig zijn en heb je duurzaamheid hoog in het vaandel. Dan wil je het aantal levensjaren van je huidige mobiel het liefst zo hoog mogelijk houden. Dit artikel gaat over de verlenging van de levensduur van je smartphone. Want daar kun je dus zelf het nodige aan doen. Lees welke negen tips je daarbij helpen.

Tip 1 – aandacht voor de charger

Ga niet als een dolleman tekeer met de charger van je smartphone. Behandel deze voorzichtig. Buig de draad niet en gebruik die ook niet als touwtje om je charger van de powerbank te trekken.

Tip 2 – bescherm je telefoonscherm

Schade zoals krasvorming of zelfs breuk van je scherm is vaak de reden dat je je smartphone vaarwel zegt. Zo’n verminkt beeld zorgt dus voor een impulsaankoop je smartphone voor een nieuwere in te wisselen. Het scherm kun je beschermen tegen kapotgaan door een screen protector aan te schaffen. Ook al is het glas van de moderne zaktelefoon erg goed, het blijft wel glas en kan dus kapot. Of bekrast raken omdat je je smartphone bij je sleutels in je broekzak hebt. Een screenprotector kost inderdaad wel wat, maar doet daarna zijn beschermende werk prima. En… je ziet ‘m niet, je beeldscherm wordt niet visueel minder door zo’n protector.

Tip 3 – bescherm je smartphone zelf

Toegegeven, juist de leukste hoesjes heb je natuurlijk het liefst rond je smartphone. Maar dat zijn dus vaak ook de hoesjes die het minst bescherming bieden als je die bijvoorbeeld uit je handen laat glippen. Een goed hoesje beschermt je telefoon wanneer die op de grond valt. Kies dus naast een leuk design zeker ook voor een bepaalde robuustheid. Ook al gaat je smartphone er dan wat minder elegant uitzien.

Tip 4 – laad je batterij goed (lees: juist) op

Een batterij dient verstandig te worden opgeladen. Doe je die op de juiste manier, dan kan de accu zomaar vijf jaar meegaan. Ga je laden, schakel dan eerst je phone uit. En laat hem niet de hele nacht aan die lader hangen. Geeft de telefoon aan dat hij vol is, dan kan de stekker echt uit het stopcontact. Voor een langer gebruik van de batterij begin je al te laden als die op 30% staat. En stop met laden zodra je op 75% komt.

Veel smartphones hebben opties om je batterij zoveel mogelijk te besparen. Zo kun je vaak batterijbesparing inschakelen. Soms moet je daarvoor naar je instellingen om vanuit daar de batterijbesparing aan te zetten. Ook is er soms ‘aanpasbaar batterijbeheer’ in te schakelen. Vaak staat die echter al aan.

Tip 5 – Energie besparen

Je kunt je telefoon in een energiebesparingsmodus zetten. Je scherm wordt dan ietsje donkerder maar je toestel gaat wel langer mee.

Tip 6 – Geef stof geen kans

Ook al is een smartphone niet erg groot, vuil en stof nestelen zich ook hier. Vooral bij en in de entrees van je smartphone, zoals de oplaadpoort. Neem nou niet meteen een schoonmaakmiddel uit de kast om te gaan boenen. De smartphone vereist een andere reiniging dan je kamervloer. Ga de kruimels, vlekjes, stofvlokken en ook bacteriën op een andere manier te lijf. Een schoonmaakbeurt voor je smartphone vergt de volgende zaken:

  • microvezeldoekjes
  • een mild, desinfecterend schoonmaakmiddel
  • goede wattenstaafjes
  • een spuitbus met perslucht (of paperclip en plakband)

Met een van de microvezeldoekjes maak je met een beetje water en het schoonmaakmiddel de achterkant, het scherm en de zijkantjes schoon. Een nieuw doekje benut je om alles na te vegen. Met de perslucht blaas je in alle uitgangen om het stof en het vuil weg te halen. Geen bus met perslucht voorhanden? Dan kun je ook een paperclipje recht buigen en die van laagjes plakband voorzien; let op: de plakkende kant naar buiten toe. Om vervolgens heel voorzichtig daarmee vuil weg te kleven. Wattenstaafjes gebruik je daarna om het laatste vuil in en rond de ingangen weg te wrijven.

Tip 7 – Wifi en bluetooth niet constant aan laten staan

Ook dit is eigenlijk weer een manier om de levensduur van je batterij te verlengen. Wifi en bluetooth staan standaard ingeschakeld. Als je die een tijd niet gebruikt, schakel ze dan uit. Dat kan via het snelmenu waar je de icoontjes voor wifi en bluetooth uit klikt.

Tip 8 – Benut de speaker niet voor de muziek

Oortjes of een koptelefoon zijn veel betere alternatieven dan muziek afspelen via de speaker. Klinkt ook nog veel beter. De speaker vraagt namelijk heel veel van je accu. Luister je geregeld via de speaker muziek? Dan gaat je batterij veel minder lang mee.

Tip 9 – Smartphone niet meer te redden? Kies voor refurbished

Aan alle goede dingen komt een eind. Dat geldt ook voor je smartphone. Is die echt out-dated, dan hoef je niet meteen voor een nieuwe te gaan. Met het milieu en duurzaamheid in je achterhoofd en natuurlijk je portemonnee ook, kun je voor een refurbished alternatief gaan. Het is wel zo dat hier de kwaliteit nogal kan verschillen. Neem daarom het volgende mee in je aankoopbeslissing bij refurbished:

  • Check de verkoper (heeft de aanbieder een goed keurmerk?)
  • Check de duur van de garantie (2 jaar is veel beter dan 6 maanden)
  • Check met een app hoe goed de bijgeleverde accu is
  • Vergelijk altijd of een andere verkoper hetzelfde refurbished model goedkoper aanbiedt
Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen