Het is nog in concept fase maar wellicht dat we het Android OS niet alleen in Smartphones gaan zien.

Touch Revolution is een bedrijf dat zich richt op alles dat maar te maken heeft met de populaire aanraakschermen. Ze leveren niet direct aan consumenten maar werken samen met grote bedrijven die dit soort producten produceren.

Het prototype dat ze gemaakt hebben voor een Desk Phone met een 7" scherm wilden ze niet alleen voorzien van wat basis functies. Ook contactpersonen, agenda en email moesten worden geïntegreerd. Om dit op te lossen hebben ze het Android OS gebruikt en de desk phone voorzien van Bluetooth en Wifi. Zo kun je er mee bellen en is het een volledig antwoordapparaat dat ook de berichten per email kan versturen.

 
NIMble Device Development Systems
NIMbleTM Device Development Systems zijn gebaseerd op een standaard processor board waar ook Android op draait. Meerdere schermformaten zijn mogelijk en er kan ook nog diverse randapparatuur worden aangesloten. Het board is verder voorzien van een StrongArm 600Mhz processor.

Door deze combinatie zijn diverse formfactoren mogelijken en de Android SDK zorgt dat ook applicaties voor dit soort devices kunnen worden ontwikkeld. Hiervoor is feitelijk de hardware niet eens vereist aangezien er diverse Emulator "skins" beschikbaar zijn die de schermafmetingen en de input peripherals simuleren.

Alhoewel dit nog een concept is zou het dus best zo kunnen zijn dat we het Android OS nog eens op onverwachte plekken gaan tegenkomen. Een eerste voorbeeld is een anders soort device met een 4.3 inch scherm zoals op onderstaande foto.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *