Nokia heeft één van hun belangrijkste diensten, Web Maps inclusief gesproken navigatie, via de mobiele browser beschikbaar gesteld aan iOS- en Android-devices. Helaas werkt het geheel niet op andere Windows Phone-devices: belangenverstrengeling?

Wanneer men een iOS- of Android-toestel pakt, en naar http://m.maps.nokia.com surft, krijgt de gebruiker in de mobiele browser een volledig functionele navigatiepakket te zien. Na het downloaden van een spraakpakket van bijna 2 MB, kan er ook gesproken genavigeerd worden met de software die in de browser draait.

Maar met het gebruik van mijn HTC Radar om de navigatiesoftware op Windows Phone 7 uit te proberen, geeft Nokia doodleuk de melding dat 'deze browser niet ondersteund wordt'. Uh… maar iOS en Android wel, waarvan de browser ook gewoon HTML5 ondersteunen, net als Internet Explorer in Windows Phone 7?

Allemaal erg leuk, en ondanks dat Nokia het niet publiekelijk wil toegeven lijkt dit een belangenverstrengeling te zijn, waarbij Nokia de Nokia Drive-software op de Lumia-toestellen exclusief wil houden voor Windows Phone-toestellen…

 

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *