Nokia World 2011,  er zijn net twee nieuwe Windows Phone toestellen aangekondigd, voor het eerst in samenwerking met Nokia. De Lumia 800 zal op 17 November bij ons in de winkel liggen. Er is een aantal launchpartners geselecteerd die de toestellen zullen verkopen in november. Dit zijn de Phonehouse, Belcompany , Vodafone, KPN en KPN Hi. 

Tot nu toe loopt het nog geen storm met Windows Phone. Nu de samenwerking met Nokia tot uiting is gekomen wordt er verwacht dat er meer toestellen over de toonbank zullen gaan. Want volgens beide bedrijven staat er een enorme campagne klaar om de massa te overtuigen van het unieke aan deze Nokia Windows Phones.

Tijdens een interview van Pocketinfo.nl met Sebastiaan Silfhout (Nokia NL) en Jacqueline Smit (Microsoft NL) wordt nogmaals duidelijk dat de lancering van de nieuwe Nokia Windows Phones niet ongemerkt voorbij zal gaan. Alle mediakanalen worden ingezet om de nieuwe Lumia onder ogen te brengen.  

Microsoft is onlangs al begonnen met een campagne voor het nieuwe besturingssysteem. Het zal je misschien niet ontgaan zijn dat Brit Dekker (jawel, fucking vet) het gezicht is van deze campagne. Voor de vandaag aangekondigde toestellen zal er een gezamenlijke campagne komen, waarbij ‘de focus  zal liggen op de beleving van Windows Phone op een Nokia’. Silfhout: “Windows Phone biedt ons de mogelijkheid om een bepaalde beleving te creeren op onze toestellen, daarmee voeg je het beste van beide bedrijven samen".

"Samen gaan we het ecosysteem groot maken" 

Op de vraag of waar in de markt Microsoft volgend jaar denkt te staan met haar besturingssysteem zegt Smit: “We mikken op hoog in de top drie”.  Silfhout wil niet teveel zeggen op de vraag wanneer Nokia nummer 1 is voor Microsoft Windows Phone toestellen. “Windows Phone is nog relatief klein in Nederland. Eerst moet het besturingssysteem zelf groeien, waar wij uiteraard bij kunnen helpen. Samen gaan we het ecosysteem groot maken. Van alle fabrikanten legt Nokia het meest focus op Windows Phone”. Aldus Silfhout. Kansen voor nokia en Microsoft liggen volgens Smit en Silfhout in de zakelijke markt.

“Het goede is behouden, het betere is toegevoegd”.

Symbian liefhebbers kunnen volgens Silfhout hun hart ophalen met de Nokia Windows Phones. Er is een hoop veranderd ten opzichte van de toestellen met Symbian. “Het goede is behouden, het betere is toegevoegd”.

Tot slot spraken we nog met Paul Vreeburg, directeur van van de Belcompany. Zij zullen het nieuwe besturingssysteem meenemen in de jaarlijkse wintercampagne, met nadruk op het feit dat mensen een keuze hebben in welk besturingssysteem zij gaan gebruiken. Vreeburg geeft aan dat ze erg enthousiast zijn over de nieuwe toestellen. Waarom? "Het is gewoon een mooi product", aldus Vreeburg.

We kunnen nog een hoop verwachten!

Over de line-up voor volgend jaar wil niemand nog iets kwijt. Maar dat die line-up er is, dat is zeker. We kunnen nog een hoop verwachten!

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.