Nokia gaat het eerste sociale netwerk, geinitieerd door een toestelfabrikant, lanceren. Mosh moet de brug slaan tussen sociaal netwerken op de mobiel en de desktop.

Met Mosh kun je mediabestanden uploaden, uitwisselen, verzamelen en downloaden op de mobiele telefoon en op de desktop. Denk daarbij aan audio, video, games, applicaties, documenten en foto’s. Je kunt bladeren door accounts van andere gebruikers en leuke mediabestanden delen met vrienden. Ook kun je bestanden van andere bookmarken om ze later nog eens te bekijken. Dit is het ‘verzameldeel’ van de dienst. Video’s kun je afspelen in Quicktime-formaat, dus dat betekent dat de dienst ook op de iPhone te gebruiken is. Muziekbestanden kun je afspelen via de browser. Wil je anderen laten weten dat je interessante nieuwe content beschikbaar heb, dan kun je ze via SMS of e-mail daarover informeren. De mobiele versie is te bereiken via mosh.nokia.mobi.

Nokia kiest hierbij een andere aanpak dan de grote mobiele operators, die proberen om bestaande sociale netwerken toegankelijk te maken op de mobiele telefoon. Wil je het uitproberen, dan kun je je e-mailadres achterlaten om een uitnodiging voor de beta te ontvangen. Gebruik de code ALLACCESS (in hoofdletters) bij het aanmelden.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *