Nokia doet als grootste fabrikant van mobiele telefoons nog niet mee aan Google’s Android platform voor mobiele toestellen. In een interview heeft de CEO van Nokia aangegeven dat het de ontwikkelingen van Android in de gaten houd maar op dit moment nog te weinig mogelijkheden ziet voor het platform binnen Nokia.

"Een mobiel platform heeft drie tot vier miljoen regels code" zegt Niklas Savander in een interview met SF Gate. De CEO van Nokia is afwachtend als het gaat over Google Android, het nieuwe "open" besturingssysteem voor mobiele telefoons. "Wanneer Android die hoeveelheid regels code bevat zullen we er weer serieus naar gaan kijken, tot die tijd zien we de beschikbaarheid van Android als niets meer dan een aankondiging" aldus Savander.

Opmerkelijke uitspraken als je kijkt naar wat Google Android teweeg brengt in de mobiele markt en vooral ook omdat Nokia over het algemeen vooruitstrevend is met nieuwe technologieën. Het feit dat Nokia niet mee doet met het nieuwe besturingssysteem kan zorgen voor vertraging van acceptatie van het platform bij de consument. Nokia is daarentegen niet verbonden aan een bepaald platform hoewel Nokia en Symbian natuurlijk nauw verbonden zijn. Zo heeft Nokia bij bepaalde toestellen gekozen voor een mobiele linux variant.

Verder zei de CEO van Nokia dat hij veel potentie ziet in location-based diensten die bijdragen aan de ervaring van mobiele gebruikers. De aanwezigheid van een GPS ontvanger in het toestel hierbij van belang en zal de manier waarop informatie gedeeld wordt veranderen.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *