Als het niet via de winkels kan, dan maar via de rechter? Nokia en RIM zijn beide aan het vechten om de derde partij te worden achter Google en Apple, en schuwen daarbij geen methode om in te zetten. Nokia heeft RIM in de VS voor de rechter gedaagd vanwege het schenden van enkele WiFi-patenten. Nokia zet in op een verkoopverbod van BlackBerry-toestellen in de VS.

Patentoorlogen worden eigenlijk tussen alle bedrijven in dezelfde sector uitgevochten. Het is vaak alleen een kwestie van met wie, en wanneer je de rechterlijke macht inzet om je competitie te dwarsbomen. Nokia heeft bij een Californische rechtbank het volgende ingediend tegen RIM:

'[RIM] is niet gemachtigd om produkten te produceren of verkopen die met de WLAN-standaard compatible is, zonder eerst met Nokia een royalty overeen te komen voor het produceren of verkopen van toestellen die compatible zijn met zulke standaarden'

Lees: Nokia wil geld hebben van RIM per verkochte moderne BlackBerry.

Dat Nokia RIM nu aanvalt is wellicht geen toeval. Zowel Android als iOS zijn in de verste verte niet op korte termijn in te halen, waardoor de nummer 3 positie uitgevochten moet worden tussen Nokia en RIM met de BlackBerry-toestellen.

via

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.