Top 3 populairste Nokia telefoons

Over Nokia

Nokia was vroeger de must have mobiele telefoon. De Nokia 3310 was legendarisch. Helaas geldt dit nu niet meer voor het van oorsprong Finse merk. Ze hadden jaren geleden de boot gemist naar de nieuwe generatie smartphones. Maar ze zijn nu toch wel bezig met een soort van come back. Het ziet ernaar uit dat Nokia zich concentreert op het maken van betaalbare budget- en middenklasse mobieltjes.

Nieuw in 2022

Voor zover bekend zijn er geen plannen om in 2022 nieuwe premium modellen uit te brengen. Nokia lanceerde wel de betaalbare Nokia G21. Ook komt er snel een Nokia G11 uit. Huidige Nokia-toestellen draaien veelal op Android One. Dit is een ‘kale’ variant van het door Google ontwikkelde besturingssysteem. Dit biedt zekerheid van jarenlange updates, ook voor beveiliging. Hierdoor is Nokia een merk telefoons waar je lang mee kunt doen.

Opvallend bij Nokia is de lange batterijduur. Dat is mogelijk door een grote accu. Maar ze hebben ook een speciale instelling die ervoor zorgt dat de batterij langer meegaat. Dit is de Super Battery Saver-modus. Je kunt zelf bepalen op welke processen de Super Battery Modus energie bespaart. Zo weet je zeker dat je Nokia de voor jou belangrijke zaken kan blijven doen.

Drie productlijnen

Nokia heeft momenteel 3 productlijnen: C-, G- en X-lijn, oplopend in niveau. De C-lijn is dus het goedkoopst. Maar helaas, die zijn in Nederland niet te koop. Je zou ze wel online in het buitenland kunnen bestellen natuurlijk. Maar dan is garantie misschien lastig. Blijven over de G- en X-lijn.

G-lijn: budget smartphones 4G

De G-lijn bestaat nu uit de G10 en de G20. Met prijzen rond de 140 en 170 Euro. Prima voor als je niet veel verwacht van je smartphone. Ze hebben Android 11 als besturingssysteem. Hiervan krijg je minimaal drie jaar Android- updates. De nieuwste telg uit de G-lijn is de eerdergenoemde G21. Die heeft groot scherm met een hogere beeldverversing van 90Hz per seconde. Normaal is 60 Hz. Met 90 Hz lopen bewegende beelden en animaties vloeiender. Binnen deze klasse is dat wel een opvallend pluspunt. Verder heeft de G21 3 camera’s plus een selfie-camera.

X-lijn: middensegment met 5G

In de X-lijn vind je de X10 en X20. Ook geen high end modellen maar goede werkpaarden zeg maar. Ze hebben wel 5G aan boord. En ook hier weer die lange batterijduur. Er is ook nog een XR20, die is extra stevig en kan tegen een stootje. Een Nokia X50 – met 5 camera’s – wordt in de wandelgangen genoemd als nieuw model dat in het derde kwartaal van 2022 uit kan komen.

Vergelijk alle Nokia telefoons met abonnement