Telefoonfabrikant OnePlus heeft zijn eigen besturingssysteem voor de OnePlus One gepresenteerd. Deze kan vanaf zaterdag worden geïnstalleerd op de telefoon.

OxygenOS is gebaseerd op Android – net als CyanogenMod. OnePlus noemt OxygenOS een ‘lichte’ variant van de 5.0 Lollipop. Er zijn een paar functionaliteiten toegevoegd. Zo kan het toestel op aanrakingen reageren terwijl deze vergrendeld is (zie filmpje).

CyanogenMod?

De OnePlus One draaide standaard op CyanogenMod. OnePlus wilde al langer een eigen besturingssysteem en daar is de laatste maanden ook aan gewerkt. Maar na een akkefietje met het bedrijf achter CyanogenMod werd er sneller gewerkt en raakte het proces in een stroomversnelling.

Net nadat OnePlus de OnePlus One uitbracht in India, sloot de fabrikant van CyanogenMod een deal waarbij de gebruikersrechten van het besturingssysteem in het land exclusief waren voor Micromax. Je begrijpt dat dat niet in goede aarde viel: OnePlus snapte niks van het besluit en schreef dat ook in een blog. De OnePlus One-toestellen moesten zonder voorgeïnstalleerd besturingssysteem gelanceerd worden.

Installeren

Heb je een OnePlus One en wil je het nieuwe besturingssysteem graag installeren? Omdat het een heel nieuw besturingssysteem is, moet je telefoon eerst volledig gewist moeten worden. Het besturingssysteem moet naar je telefoon geflasht worden en hoe, dat lees je op het forum van OnePlus, waar de fabrikant dolenthousiast het nieuwe besturingssysteem presenteert.

Vergeet geen back-up te maken en ook moet je eerst een herstelbestand op de One zetten, voor het geval dat de installatie mislukt.

OnePlus presenteert de top features van het nieuwe besturingssysteem:

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!