Een foto van een halve smartphone, de datum 1 juni en de tekst ‘time for change’. Fabrikant OnePlus is wat van plan en laat dat duidelijk doorschemeren op Twitter. Is dit de OnePlus Two waar we al een tijdje naar uitkijken? We weten bijna zeker van wel. 

Geen stabiele planning

De planning voor de lancering van de OnePlus Two is al een keer of vier, vijf aangepast zei Carl Pei (hoofd internationale relaties) begin dit jaar. “De verwachtingen zijn heel hoog, dat legt veel druk op ons.” De laatste schatting die hij gaf, was tussen april en september.

De OnePlus One was vorig jaar een grote verrassing en oogstte veel waardering. We kijken dan ook reikhalzend uit naar de OnePlus Two. Hierover zei Pei dat de schermgrootte ‘verrassend’ zou zijn. Waarschijnlijk wordt deze kleiner dan het display van de OnePlus One, aangezien veel gebruikers het scherm wat aan de grote kant vonden.

Rumours so far

Een tijdje terug verschenen er al testresultaten van een onbekend toestel op Geekbench. Dit toestel draaide op Android 5.1 en had 3 gigabyte werkgeheugen tot zijn beschikking. Deze had het modelnummer A2001. Het OnePlus-toestel had het modelnummer A0001.

Anonieme bronnen melden aan Gizchina dat de schermgrootte gewoon op 5,5 inch blijft, met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Daarbij wordt de body een stukje kleiner. Onder de motorkap zou een Snapdragon 810-processor draaien met 4 (!) gigabyte aan werkgeheugen. Het geheel zou gevoed worden door een accu met een capaciteit van 3300 mAh. De Two zou op Android 5.0 draaien.

Hogere adviesprijs

Wat betreft de adviesprijs van het toestel, komt deze een stukje te hoger liggen. Maar daarmee zal de telefoon ongetwijfeld nog een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding bieden. Wat betreft de hardware mogen we rekenen op “kleine verrassingen”, aldus Pei.

We’re always looking for ways to shake up the tech industry. And we think it’s time for change. Find out more June 1. pic.twitter.com/odrsSko6dB

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *