Als je synchroniseert met verschillende PC’s en systemen wil het wel eens voorkomen dat je dubbele Outlook-items krijgt. ODIR van Vaita lost het op.

Na een crash op mijn mobiele device heb ik het ding maar weer eens compleet opnieuw ingericht. Na een tijdje knutselen werkte alles weer perfect.

Op mijn zakelijke PC werk ik echter met mail van Lotus Notes en pushmail gebeurt via mSuite van Commontime. Als laatste installeer ik mSuite opnieuw, en ondanks de optie om de eerste keer niet met Lotus Notes te synchroniseren, overkomt het mij telkens dat afspraken en contacten drie- of vierdubbel in Outlook terechtkomen. Elke keer met de hand ontdubbelen is geen leuk karwei.

Wat gezoek op Pocketinfo bracht mij eigenlijk niet verder dan het Prayware programma Outlook Duplicate Remover 5 (ODR5.exe). Na wat verder zoeken op het WWW kwam ik op de site van Slipstick Systems, die een complete site hebben met Outlook en Exchange tools. Op deze site vind je ook een pagina met tools om duplicaten uit Outlook te verwijderen.

Nadat ik al een paar programma’s had geprobeerd, waarvan de werking me niet beviel, viel op bovengenoemde pagina mijn oog op het programma ODIR van Vaita, dat ook de maker is van OsaSync, een synchronisatietool voor PC’s. Dit programma heb ik geïnstalleerd en doet zijn werk fantastisch. De verwijderde items worden netjes in speciale back-up mappen gezet. Je raakt dus zeker niets kwijt. Het mooie is, in tegenstelling tot de meeste ontdubbel software, dat ODIR geheel gratis is.

Downloaden van ODIR kan gratis op de site van Vaita.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

1 Comment

  1. E. Teske
    15 augustus 2017 at 08:13

    Werkt inderdaad perfect.