Met de introductie van Windows Phone 8, terwijl er nog Windows Phone 7-toestellen in omloop zijn, staan ontwikkelaars voor het dilemma om nieuwe versies van hun apps uit te brengen speciaal met nieuwe features voor Windows Phone 8, terwijl er ook nog compatibiliteit voor Windows Phone 7 behouden moet worden. Microsoft maakt het voor deze ontwikkelaars makkelijker: er kunnen nu twee aparte versies van hetzelfde programma ingediend worden. Een voor Windows Phone 7, en eentje voor 8.

Dit is handiger voor ontwikkelaars, omdat applicaties nu overzichtelijker ontwikkeld kunnen worden. Windows Phone 8 ondersteunt bijvoorbeeld hogere schermresoluties, krachtigere processoren en NFC. Zaken die niet in Windows Phone 7 terugkomen. Ontwikkelaars kunnen overzichtelijk dezelfde app voor beide besturingssystemen blijven ontwikkelen, en apart submitten in de Windows Phone Dev Center.

Het grootste voordeel voor ons als gebruikers is dat dezelfde app nu niet 2x in de Windows Phone Store in de lijsten komt te staan. Standaard wordt alleen de versie getoond die voor jouw toestel (met Windows Phone 7 of 8) geschikt is.

via

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *