Providers zijn in Nederland verplicht om vanaf 11 mei 4G/LTE-abonnementen aan te bieden, de volgende generatie mobiele dataverbindingen die sneller zijn dan de huidige 3G-netwerken. Ziggo en KPN gingen hen voor, maar ook Vodafone, T-Mobile en Tele2 kondigen nieuwe abonnementen aan.

Dit zijn tevens de vijf providers die twee jaar geleden de veilingen hadden gewonnen voor de 2.6 GHz 4G-frequenties, en daarmee verplicht zijn om vanaf volgende week daadwerkelijk abonnementen uit te geven. Helaas is de uitrol van 4G-netwerken ueberhaupt nog niet zo ver: van een landelijke dekking is geen sprake, maar moet men het doen met proefdekkingen in bepaalde steden.

Tevens is het aanbod van 4G/LTE-modems en smartphones nog behoorlijk klein: typisch een geval waar de wetgeving nog voorloopt op de markt. Maar wel een mooie ontwikkeling: ik denk dat we ons nog allemaal kunnen herinneren hoe we van 2G naar 3G gingen, al zal de sprong naar 4G minder merkbaar zijn op de moderne smartphones, omdat 3G-snelheden behoorlijk goed de huidige diensten aan kunnen.

We kunnen dus stellen dat de toekomst reeds hier is, maar dat we nog op de toekomst zullen moeten wachten voordat 4G echt bruikbaar wordt. 😉

via: Telegraaf

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *