De vakantie staat voor de deur en het wordt dus tijd om te bedenken wat je allemaal moet meenemen. Om het makkelijk te maken hebben wij alvast een lijstje voor je gemaakt.

Daar gaan we dan. 10 tips over gadgets die als je op vakantie gaat zeker niet in je koffer mogen ontbreken.

Tip 10: Firesteel, kampvuur in je binnenzak

Maak je eigen kampvuur terwijl de zon langzaam ondergaat en je nog niet van plan bent het strand te verlaten. Met Firesteel beschik je over een magnesiumstaafje waar je met een metalen strip langs kunt schrapen en er vonken verschijnen.

Met een temperatuur van ca. 3000 °C kun je daarmee een plukje watten of houtschaafsel doen ontbranden. En zelfs bij een vakantie met regen laat Firesteel je niet in de steek want dan werkt hij gewoon nog. Waan je een echte survival specialist voor maar 17 euro.

Te koop bij: www.knivesandtools.com

Tip 9. JBL speakers, chillen met goede muziek

Lekker op je ligbed met een koptelefoon naar muziek luisteren met een cocktail naast je is perfect. Maar wellicht dat je de muziek wil delen met iemand anders of dat je op je hotelkamer een muziekje wil opzetten terwijl je lekker onderuitzakt in bad? Dat kan met de JBL On Tour speakers. Goed geluid, strakke afwerkingen en 350 gram zwaar. Nu heb je voor elke gelegenheid een speakerset bij je. Voor 79,95 EUR mag je deze in je koffer stoppen.

Te koop bij: store.apple.com/nl/

Tip 8: KINETIK, backpack met gadget stijl

Alle devices die je op vakantie wilt gebruiken moet je natuurlijk ook op een veilige en makkelijke manier mee kunnen nemen. Logitech heeft hiervoor een mooi model rugzak ontwikkeld met de ook nog een lekker klinkende naam namelijk KINETIK.

De KINETIK biedt uiteraard goede bescherming en je kan er onder andere een 15.4 inch notebook veilig in opbergen maar er is ook zat ruimte voor allerlei andere zaken. Bijkomende voordeel is dat de rugzak ook gebalanceerd is zodat deze niet omvalt als je hem neerzet.

Je portemonnee wordt met 69,99 een stukje lichter maar alles transporteren gaat des te makkelijker.

Te koop bij: www.logitech.com

Tip 7: lbook e-reader, lezen, lezen en nog eens lezen

Vakantie is voor velen synoniem voor veel lezen. Daarom is het aan te raden om in plaats van stapels boeken nu aan de slag te gaan met een lBook e-reader. Je neemt honderden boeken mee in een compact formaat en met het e-ink scherm kun je zelfs in de volle zon prettig lezen en de batterij gaat 8.000 pagina’s mee voordaat je deze weer moet opladen. eBooks zijn ook gratis te dowloaden, de lBook ereader kost echter 329 EUR.

Te koop bij: www.edupaper.nl

Tip 6: Solio Solar charger, zonnebrand creme niet meegeleverd

De Solio classic kan met een uurtje zon een iPod opladen tot deze weer 50 minuten muziek ten gehore kan brengen. Koppel je een mobiele telefoon dan is een uurtje genoeg voor 20 minuten bellen. De Solia Classic kost 99 USD en kan ook gebruikt worden om je GPS ontvanger, digitale camera of spelcomputer op te laden.

Te koop bij: www.solio.com

Tip 5: i-UP5400 mobiele batterij, spanning kan soms prettig zijn

Je kan natuurlijk op de zon vertrouwen maar als je zeker wilt zijn van een extra oplaadbeurt van je gadgets of smartphone dan is deze mobiele batterij de oplossing. Met 5400mAh heb je een paar oplaadbeurten binnen handbereik en als je de 39 EUR verrekend met het aantal keren dat je een device kunt opladen dan zou je de i-UP5400 zelfs goedkoop kunnen noemen.

Te koop bij: www.mobile-harddisk.nl

Tip 4: Steape Mini woordenboek, nooit meer met je mond vol tanden staan

Je kunt je de situatie wel voorstellen. Je wilt iets bestellen in een restaurant maar hoe spreek je het alweer uit? Om te voorkomen dat je een of andere lokale delicatesse krijgt voorgeschoteld die bestaat uit niet nader te noemen ronde onderdelen zou Steape een oplossing kunnen zijn.

Steape zorgt dat je niet meer naar woorden hoeft te zoeken en met een druk op de knop kun je communiceren in een vreemde taal via een applicatie op je mobiele telefoon. Het mooie is dat je mobiele device het ook nog voor je uitspreekt en dat voor maar 4 euro.

Te koop bij: www.steape.com

Tip 3: Aquapac, ook zonde zwembandjes te gebruiken

Zon, zee en strand…….maar dan niet voor je mobiele device want dat zal deze niet overleven. Bescherm je kostbare digitale zaken dan ook met dit opbergsysteem. Zand en water hebben geen schijn van kans. Vanaf 29 euro en een versie voor bijvoorbeeld je MP3 speler kost 59 euro.

Te koop bij: www.aquapac.net/

Tip 2: USB Travelplug, makkelijk contact maken

Aangezien de meeste devices middels USB opgeladen kunnen worden is een USB reislader erg handig. Je hoeft niet voor elke device een eigen oplader hoeft mee te slepen en is ook nog eens in bijna elk land zo in het stopcontact te prikken. Te koop voor 25 euro.

Te koop bij: www.powertraveller.eu/

Tip 1: Navigeren met Nav4All, TomTom aandelen tegen meerprijs verkrijgbaar

De meeste zullen wel beschikken over een navigatieoplossing maar een TomTom Go is welicht toch weer net iets te groot om mee te nemen. Daarnaast zullen velen in de meeste gevallen beschikken over een Benelux versie terwijl nu net de vakantie gepland is met als doel de franse kust. Ook als je naar de VS, Australie, Mexico of Brazilie reist moet je maar net over de juiste kaarten beschikken. Daar komt Nav4All om de hoek kijken en deze gratis navigatiesoftware is beschikbaar voor een heel scala aan mobiele telefoons. Het biedt niet de uitgebreide features die we kennen bij de meeste navigatie oplossingen maar voor een vakantie is dit precies wat we nodig hebben. Ga je naar het buitenland en neem je een taxi, start dan direct Nav4All op en check de route om in de gaten te houden of je niet teveel gaat betalen! En oh ja, zeiden we al dat het gratis was?

Te koop bij: www.nav4all.nl

Heb je zelf de ultieme vakantie gadget tip deel deze dan met ons op het forum.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *