De geruchtenmolen komt met een klap tot een einde: Oppo heeft zijn nieuwe vlaggenschip aangekondigd. Dit is de Oppo R7 en deze komt niet alleen. De R7 neemt namelijk zijn grote broer mee, de R7 Plus. De nieuwe telefoons hebben een volledig metalen behuizing.

De Oppo R7

oppo r7De Oppo R7 heeft een 5 inch Full HD-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Onder de motorkap draait de achtkernige Qualcomm Snapdragon 615-processor. Deze klokt maximaal 1,2 GHz en heeft 3 gigabyte werkgeheugen tot zijn beschikking. Daarnaast is er 16 gigabyte aan interne opslag beschikbaar, uit te breiden met microSD. Overigens kun je de ingang daarvoor ook benutten met een extra simkaart.

De camera aan de achterzijde telt 13 megapixels. Voorop zit een 8-megapixel frontcamera. De accu heeft een capaciteit van 2300 mAh. Deze is niet te verwisselen.
Zo uit de doos draait het toestel op Android 4.4 KitKat, met Oppo’s eigen interface OS 2.1. Het toestel is 6,3 millimeter dik en weegt 148 gram.

 

De Oppo R7 Plus

oppo r7 plusDe Oppo R7 Plus is groter en dikker dan de R7. Het toestel is 7,75 millimeter dik en weegt 203 gram. Het toestel heeft een 6-inch scherm met dezelfde Full HD-resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Ook hier draait eenzelfde achtkernige Qualcomm Snapdragon 615- processor met 3 gigabyte werkgeheugen. Alleen het interne opslaggeheugen is verdubbeld naar 32 gigabyte (uit te breiden met microSD).

Ook hier telt de camera aan de achterzijde 13 megapixels en een 8-megapixelcamera op de voorkant. Hetzelfde geldt voor de software:  zo uit de doos draait ook de R7 Plus op Android 4.4 KitKat, met Oppo’s eigen interface OS 2.1.

Waar we wat twijfels hebben bij de accu van de R7, zien we bij de R7 Plus een flinke accu van 4100 mAh. Deze is niet te verwisselen. Ook beschikt de R7 Plus over een vingerafdruksensor.

Verkrijgbaarheid

De Oppo R7 krijgt een prijskaartje van 400 dollar en de Oppo R7 Plus zal 480 dollar gaan kosten. Het is alleen nog maar of de Oppo R7 (Plus) een Nederlandse release krijgt.

Bron: Pocketnow

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *