Op diverse websites wordt al gediscussieerd over de verschillende opties en mogelijkheden van het Pocket PC 2002 OS. Nu blijkt er onlangs een minpuntje ontdekt te zijn wat ik zelf ook al heb kunnen ervaren.

Als je namelijk programma’s op je SD en/of CF kaart installeert en je moet een soft reset doen dan zul je merken dat na de feitelijke reset (je hebt het todayscherm weer voor je staan) het lang kan duren voordat de iconen van het Startmenu weer zijn opgebouwd. In mijn geval moet ik ongeveer 10 seconden wachten nadat ik op het Start icoontje heb geklikt voordat ik verder kan met werken. Ook als ik vervolgens met File Explorer blader naar een folder waar een programma staat dat op de SD kaart staat duurt het even voordat de icoontjes zijn opgebouwd.

Dit is gelukkig alleen het geval na een soft reset en na één te keer hebben moeten wachten merk je bij de volgende handelingen geen vertragingen meer. Het is geen bug in de software wordt gezegd maar eerder een een slecht geprogrammeerde functie. De echte oorzaak zit hem dan ook in het feit dat er wordt “gezocht” naar de .exe files waar de icoon informatie uit gehaald wordt die horen bij de programma’s die in het Start menu voorkomen.

Een tip die ik heb gevonden op een andere Pocket PC site (PocketPCThoughts) gaf aan dat je ook een instelling kan doen in de registry (doe dit alleen als je voldoende ervaring hebt!) waardoor de animatie in het Start menu wordt uitgeschakeld. Het lost het bovenstaande probleem niet op maar zorgt er wel voor dat het Start Menu iets sneller op te roepen is. Het werkt alleen voor het Pocket PC 2002 OS en doe je als volgt:

Download een registry editor zoals bijvoorbeeld Xreg en ga in de registry naar: HKey_Local_MachineSYSTEMGWEMenu en stel de key Anitype in op 0 ipv van 6.

Heb je soortgelijke of andere ervaringen deel ze dan met de andere bezoekers op ons forum.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *