Dat de Huawei P8 nog maar recent werd uitgebracht lijkt niemand te deren, want de eerste geruchten over zijn opvolger doen zich al de ronde. Zo zou de verwachte Huawei P9 een gebogen scherm hebben en een vingerafdrukscanner. Deze zou al in de maak zijn en nu zelfs al getest worden in China, het thuisland van de fabrikant. Dat beweren insiders.

Gebogen scherm

Het toestel zou een gebogen scherm hebben en daarmee waarschijnlijk de concurrentie aan willen gaan met Samsung. Daarnaast wordt gesproken over een vingerafdrukscanner. Deze zou op de achterkant van het toestel geplaatst worden.

Het toestel zou nu al getest worden in China en dat zou gebeuren onder codenaam IP03. Dat doet al vermoedens rijzen, aangezien voorgangers Ascend P7 en Ascend P8 de codenaam IP01 en IP02 hadden. Overigens wordt Ascend sinds de P8 niet meer gebruikt, aangezien de naam weinig toevoegde.

Processor en camera

Als we de geruchten verder mogen geloven krijgt de telefoon een nieuwe, krachtige processor van Huawei’s eigen makelij onder de motorkap. Achterop wordt een verbeterde 16-megapixelcamera verwacht met optische beeldstabilisatie.

De Huawei P8 werd een ruime maand geleden gepresenteerd. Deze heeft een 13-megapixelcamera en draait op de achtkernige Kirin 930-processor. Vier rekenkernen klokken max. 2 GHz en de andere vier rekenkernen klokken max. 1,5 GHz. Deze processor heeft 3 gigabyte werkgeheugen tot zijn beschikking.

Presentatie

Aangezien die nieuwe, krachtige processor waarover gesproken wordt pas eind 2015 af zou zijn, weten we zo ongeveer zeker dat de opvolger van de Huawei P8 pas in 2016 wordt gepresenteerd. Aldus Mobile Dad.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *