Dixons Carphone heeft een groot deel van haar belang in Phone House Nederland verkocht aan Optie1. De telecomretailer komt voor 83 procent in handen van Optie1. Daarbij houdt voormalig eigenaar Dixons Carphone een klein minderheidsbelang in de telecomretailer.

Extra diensten van Dixons

Verwacht wordt dat de verkoop eind juni is afgerond. Met het minderheidsbelang dat Dixons Carphone overhoudt, wil het bedrijf haar Connected World Services-partnerships in Nederland uitbreiden. Daarvoor is een contract gesloten met Phone House Nederland, zodat de klanten Dixons-verzekeringen en ondersteuning voor technische diensten kunnen worden aangeboden.

Vestigingen

De nieuwe eigenaar Optie1 is een onderneming van Relevant Holding. Topman Henk Kamsteeg: “We willen Phone House en Optie1 als merken en submerken in de markt handhaven, elk met een herkenbare positionering.”

Op dit moment heeft Optie1 heeft zeventig vestigingen in Nederland en Phone House Nederland zo’n honderd. Voor geografische overlap hoeft geen angst te zijn. De telecomwinkels van Optie1 zullen vooral in kleinere plekken te vinden zijn en daarentegen zal je Phone House vooral in grotere steden tegenkomen.

Reacties

Henk Kamsteeg: “We kijken er erg naar uit om met alle betrokkenen en teamleden van Dixons Carphone samen te werken en de ontwikkeling van onze kwalitatieve en sterk op de klantgerichte telecomondernemingen in Nederland verder te stimuleren.”

Ook de topman van Dixons Carphone, Sebastian James, heeft een reactie gegeven. Hij geeft aan dat het een groot genoegen is om de samenwerking tussen Optie1 en Phone House tezamen met het afgesloten langetermijncontract voor Connected World Services te kunnen aankondigen. “Optie1 is een ervaren en zeer efficiënte telecomretailer en dat maakt hen de perfecte partner in deze markt.”

 

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *