Pocketcontroller maakt het mogelijk om vanaf je computer je PocketPC te besturen, screenshots te maken en nog veel meer.

Installatie

De installatie is erg simpel. Er worden tijdens de installatieprocedure twee applicaties geinstalleerd. Een wordt op de PocketPC geplaatst en de ander wordt op de computer geplaatst en fungeert als remote control. Hierna wordt gevraagd wat voor PocketPC je hebt en is de installatie voltooid.

Connectie

Pocketcontroller kan gebruikt worden via Activesync en via een TCP/IP connectie. Ik gebruik hem meestal via de Activesync connectie echter het schrijven van de review doe ik op mijn laptop en daar gebruik ik de TCP/IP optie voor.

Mogelijkheden

Naast de mogelijkheid om je PocketPC volledig te besturen vanaf je computer zijn er uiteraard nog meer toepassingen voor dit programma. Een van de opties is het maken van screenshots van je PocketPC. Op elk gewenst moment kan je op het knopje klikken om een screenshot te maken. Het is ook mogelijk om het PocketPC beeld direct af te drukken op de printer.

Een andere prettige mogelijkheid van het programma is de zoom functie waarmee je het scherm tot 300% kan vergroten. Je kan het scherm van de PocketPC op deze manier veel beter bekijken. Dit was vooral erg handig toen ik het Avantgo kanaal voor de PocketPC-club aan het maken was. Ik kon via Pocketcontroller controleren of het Avantgo kanaal goed werkte op mijn PocketPC en hoe het kanaal eruit zou komen te zien.

Ook het opnemen van een filmpje is mogelijk. Je kan dus een bepaalde handeling op je PocketPC opnemen zodat deze afgespeeld kan worden bij, bijvoorbeeld, een presentatie of demonstratie. Tevens zijn er skins beschikbaar om het beeld van de PocketPC in een skin af te beelden. De skins van de iPAQ, Jornada en Cassiopeia zijn beschikbaar op de website van Soti.

De

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *