De politie heeft een nieuwe versie van hun app gelanceerd waarbij er pushberichten worden verstuurd als je je in een straal binnen het gebied bevind waar de melding is. Zo kun je meldingen verwachten als er ergens is ingebroken of als er ergens brand is gesticht. De pushberichten zullen nu worden getest in Eindhoven. Voor andere steden is dit dus helaas nog niet beschikbaar.

Uitgebreide applicatie

De Politie app is al geruime tijd beschikbaar, maar met de komst van deze pushmeldingen hoopt de politie ook meer activiteit binnen deze applicatie. Naast de pushmeldingen kan ook het laatste nieuws gelezen worden en kun jij direct contact opnemen met de lokale wijkagent. Ook bestaat er een mogelijkheid om verdachte situaties makkelijk te melden via deze app en kun jij zo foto’s en/of video’s versturen naar de politie via de app. Deze nieuwe functies zijn per direct voor iedereen beschikbaar, echter zullen de pushmeldingen vooralsnog enkel beschikbaar zijn in Eindhoven. Het is onbekend wanneer de rest van Nederland overgaat op deze nieuwe feature binnen de politie app.

Downloaden

De politie app is voor vrijwel iedereen beschikbaar. Voor Apple gebruikers kan de applicatie geïnstalleerd worden wanneer je beschikt over iOS 7.0 of hoger. Bij Android geldt versie 4.0 of hoger en bij Windows Phone geldt versie 8.0 of hoger. Hiermee werkt de applicatie feitelijk dus op iedere smartphone. De applicatie kan makkelijk gedownload worden in de downloadwinkel van de softwaremaker en kan makkelijk gevonden worden door de zoekopdracht ‘politie’ in te tikken.

Paul Herps

Paul Herps

Een groot liefhebber van smartphones en tablets! Ik probeer altijd de laatste technieken uit en schrijf graag over de laatste trends op het gebied van smartphones en tablets.

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *