Er werd wel gekscherend gedaan over Ask Ziggy, Windows Phone's tegenhanger van Apple's Siri digitale assistent, maar de makers van Ask Ziggy hebben mooi wel $5 miljoen opgehaald om hun applicatie te verbeteren en te porteren richting iOS en Android. Dat is nog eens niet teveel gevraagd!

Waar Siri al ingebakken is in iOS 5 voor de iPhone 4s, zul je Ask Ziggy zelf moeten downloaden in de Windows Phone Marketplace. Met Ask Ziggy kun je hetzelfde doen als Siri: in normaal, gesproken taal vragen stellen of opdrachten geven, en waar mogelijk zal Ziggy het een en ander voor je doen.

De makers van Ask Ziggy krijgen van een niet nader genoemde multinational (Microsoft misschien?) $5 miljoen USD om te investeren in het programma, en het uit te breiden naar Android en iOS. Daarbij schakelen ze de hulp in van bedrijven als Nuance (spraakherkenning) en Golden-i. Daarnaast willen de makers van Ask Ziggy ook API's vrij gaan geven, zodat andere ontwikkelaars in hun apps ook met Ziggy aan de slag kunnen.

We hebben het laatste nog niet gehoord van Ziggy….

Download: Ask Ziggy (Gratis, NL Marketplace, 3.5 sterren)

via: TechCrunch

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *