Apple zou plannen hebben om de verwachte iPhone 6s en 6s Plus al in augustus te presenteren. Dat zegt analist Ming-chi Kuo, die doorgaans gelijk lijkt te hebben met zijn aannames. Normaal gesproken gebeurt de presentatie van een nieuwe iPhone-generatie pas in september. Wil Apple de strijd aangaan met Samsung?

Voorgaande jaren

Ook de iPhone 6 en 6 Plus werden in september 2014 gepresenteerd, tijdens de IFA-beurs in Berlijn. Er lijkt een strijd gaande te zijn tussen Apple en Samsung. Eerder ging namelijk al het gerucht dat Samsung de opvolger van de Galaxy Note 5 al in augustus te presenteren om Apple voor te zijn. Ook deze komt normaal gesproken pas voorbij tijdens de IFA-beurs. Samsung ontkent dit.

De laatste drie nieuwe iPhones werden steeds in september gepresenteerd. Bij de iPhone 4s was dat echter pas in oktober 2010. De voorganger daarvan, de iPhone 4, werd in juni 2010 aan het grote publiek getoond.

De nieuwe iPhones

Voor de nieuwe iPhones wordt verwacht dat zij net zo groot zijn als de iPhone 6 en 6 Plus. Daarnaast gaan de geruchten dat de Force Touch-technologie wordt toegepast. Daarmee meet de telefoon hoe hard je drukt, wat voor interactieve mogelijkheden zorgt.

Ook zou er een rose-gold iPhone 6s worden uitgebracht. Daarnaast gaat het gerucht dat de iPhone-camera een boost krijgt: in plaats van 8 megapixels zou deze nu 12 gaan tellen.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *