Een van onze enthousiaste bezoekers heeft een preview geschreven over dit kleine stukje hardware. Het Snap-N-Type keyboard kan gebruikt worden om snel teksten te typen op de iPAQ.

Ik ben een voormalig Psion Revo gebruiker, en nu een trotse iPAQ eigenaar, maar er is nog steeds iets wat ik mis van de Revo: het smalle kleine toetsenbordje.

Ik wil geen groot toetsenbord aan mijn iPAQ hebben hangen, zoals bijvoorbeeld de Stowaway. Het is een goed toetsenbord, maar te groot voor mijn broekzak. Ik wil een simpel toetsenbordje dat ik er zo aan kan klikken, in mijn broekzak past en zonodig constant aan de iPAQ hangt.

Het nieuwe toetsenbordje van Compaq leek het antwoord maar als ik het goed begrijp is dit nieuwe toetsenbordje van Compaq alleen geschikt voor het nieuwe model H38xx en dus niet geschikt voor de oude modellen in de serie H36xx! Daarom ben ik dus gaan kijken naar een andere (en misschien wel betere) oplossing.

Een tijdje geleden las ik een review op The Gagdeteer over het SnapNType Keyboard voor de Visor. Toendertijd was er nog geen sprake van dat hetzelfde toetsenbordje voor de iPAQ zou uitkomen, maar ik raakte wel op slag verliefd.

Het nieuwe Snap-N-Type Mini-Keyboard for iPaq dat is gemaakt door een bedrijf genaamd TTech zal mijn eigen kerstkadootje zijn. De Snap-N-Type Mini-keyboard ziet er zo op het eerste gezicht anders uit dan de andere “thumbkeyboards”. Het eerste grote verschil lijkt de plaatsing van de toetsen te zijn. De toetsen staan bij de Snap-N-Type in een naar onder gerichte boogvorm in plaats van de lichte naar boven gerichte V-vorm zoals bij het Compaq toetsenbordje. Dit lijkt mij enigzins een voordeel, omdat je als je je duimen naast elkaar plaatst, daarna je duimen langzaam uit elkaar beweegt terwijl je handpalmen tegen elkaar aan blijven liggen (alsof je de iPAQ vast hebt) zie je dat je duimen zich in een neerwaartste boog bewegen en niet in een opwaartste V-vorm. Dus neem ik aan dat dit toetsenbordje beter in mn handen zal liggen en beter zal kunnen typen dan op het toetsenbordje van Compaq. De Snap-N-Type Mini-keyboard lijkt daarmee dan ook een stuk ergonomischer vormgegeven.

Het “duimtypen” was al iets dat ik gewend was aangezien dit ook nodig was om het toetsenbord van de Revo te bedienen. Het typen op de Revo voelde altijd vrij comfortabel, maar wat ik wel merkte is dat ik net niet bij elke toets kon zonder mijn hele hand te moeten buigen, dit werkt dus minder goed. Bij een toetsenbord wil ik simpel bij alle toetsen kunnen zonder mijn hele hand/pols te moeten buigen. Dit is namelijk te onnatuurlijk maar het kan ook zijn dat ik te kleine handen heb.

Als je naar de site van Datanywhere kijkt, zie je dat er staat “Backorder”. Dit houdt in dat het Snap-N-Type Mini-keyboard bij hun aankomt rond 15 december, daarna gaat Datanywhere het verzenden. Hopelijk heb ik mijn nieuwe speeltje in huis voor de kerst, aangezien het meestal enkele weken duurt om vanuit Amerika iets te verzenden naar Nederland. Het toetsenbord kost $39,95 en de shippingkosten naar Nederland zijn ongeveer $40. (dit is het bedrag wat FedEx vraagt voor het verzenden en heeft dus niets met Datanywhere te maken)

Features:

 • Uniek “slide-in” ontwerp voor een dun en compact keyboard
 • Balanceert netjes in je handen
 • Perfect geproportioneerde knoppen met een voelbare ‘klik’ voor snel en accuraat thumb-typing
 • Past op alle expansion packs
 • Alle primaire applicatie knoppen zijn ook aanwezig op het keyboard zelf
 • Uniek “FaceBoard” knop voor extra symbolen en e-mail smiley’s
 • Compatible met de meeste populaire tekstverwerkers
 • Geen batterijen nodig
 • Werkt met elke sleeve (ook de Silver Slider), maar heeft niet perse een sleeve nodig
 • Het maakt gebruik van de seriele connector onderaan de iPAQ. Je kunt dus niet tegelijk het keyboard en/of je cradle aan de iPAQ hangen.
 • Je hebt een driver nodig. De driver wordt natuurlijk meegeleverd.

Overall

De eerste indruk van de Snap-N-Type Mini-keyboard is goed. Nu wil ik ook helemaal weten hoe het toetsenbordje nu eigenlijk ECHT voelt en typt…

Laten we hopen dat deze Snap-N-Type Mini-keyboard binnenkort in mijn typgrage handen zal liggen. En dat mijn hoopvolle verwachtingen t.a.v. dit toetsenbordje zullen uitkomen voordat we met z’n allen 2002 in gaan luiden.

Maar daarover later meer.

Gegevens

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *