nokia-lumia-900.jpgIn een interview met het Finse radiostation YLE heeft de ex-CEO van Nokia, Jorma Ollila, gezegd dat de huidige problemen al 10 jaar bekend zijn. Het bedrijf is tot op heden echter nog niet in staat deze problemen op te lossen.
Met de huidige problemen wordt de financiële positie van Nokia en het verliezen van marktsterkte bedoeld.

De voormalig CEO van Nokia, welke dienst heeft gedaan tussen 1992 en 2006, vertelde dat toen hij CEO was, al duidelijk was dat Symbian niet sterk genoeg zou zijn voor de eisen van de Europese markt. Echter, er is nooit ruimte geweest voor de switch naar een ander OS.

Hij ging verder met zijn verhaal door te vertellen dat het bedrijf een wake-up call nodig heeft om haar zinnen te verzetten van de veilige manier van denken van 10 jaar geleden. Desalniettemin ziet hij niet in waarom Nokia niet zou kunnen triomferen over haar problemen op de lange termijn. er zijn genoeg slimme en getalenteerde mensen binnen het bedrijf  welke er gezamenlijk voor hebben gezorgd dat Nokia 14 jaar marktleider is geweest aldus de CEO.

“Het wordt  in ieder geval een lang proces,  bijna een marathon.”

Gezien de huidige positie van Nokia heeft het bedrijf waarschijnlijk wat hulp nodig om bij de finishlijn te komen. En analisten suggereren dat Microsoft het bedrijf de helpende hand kan bieden er weer bovenop te komen. Op dit moment krijgt Nokia al een aardig bedrag van Microsoft voor het gebruiken van Windows Phone op de Lumia telefoons en investeerders die bekent zijn met de technologiesector zeiden dat de ondersteuning ver voorbij dit huidige bedrag kan gaan in het geval van het verergeren van Nokia’s problemen.

De verwachting is niet dat Microsoft Nokia koopt, maar het zou Nokia zeker steunen in financieel moeilijke tijden. Dit zouden dan eerder een lening tussen de bedrijven zijn dan een daadwerkelijke overname.

Omdat veel van Microsofts huidige plannen erop wijzen  relevant te worden op de mobiele markt is het zeker van belang dat Nokia niet faalt. Jammer genoeg maakt dit helaas niet veel uit voor de marktwaarde van Nokia’s aandelen.

via
 

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *